Opleidingen details EFTiN B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Emotion-Focused Therapy level I (ID nummer: 368786)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Bij- en nascholing830-10-2019 t/m 30-10-2022

Emoties zijn de sleutel tot effectieve verandering. Vanuit dat principe werkt de EFT-therapeut. Emotion Focused Therapy for individuals (EFT-i) is een evidenced based, emotiegerichte behandelingswijze.  Een therapeutische aanpak die cliënt­gerichte, gestalt- en existentiële therapieën combineert met hedendaagse inzichten en praktische methodieken. EFT integreert een sterke theoretische onderbouwing vanuit de emotietheorie met krachtige procesprotocollen: markers en tasks. De bekende stoelentechnieken (two-chair dialogue en empty chair) zijn daar een voorbeeld van. De EFT-therapeut faciliteert de emotionele intelligentie van de cliënt door samen te werken aan het uiten, exploreren, begrijpen en herstructureren van emoties. Een sterke verbinding met de cliënt is daarbij de basis. Hierdoor is het goed mogelijk een gestagneerd proces vlot te trekken. Je weet precies wat je moet doen en waarom. Dat maakt EFT echt anders dan andere therapieën en vitaliserend voor cliënt én therapeut.

Deze Level-I training is een onderdeel van de erkende EFT-opleiding zoals wereldwijd gegeven door Les Greenberg, Robert Elliott en Jeanne Watson. Robert Elliott en Jeanne Watson zijn als docent betrokken bij de EFT level I -opleiding van Apanta-academy. In deze vierdaagse basisopleiding maakt u kennis met de theorie en praktische beoefening van EFT. Na het volgen van de training kunt u als therapeut werken met de basisprincipes van EFT.

Aan bod komen onder andere:

  • Theoretisch kader: wat is EFT?
  • Emotietheorie
  • Procesdirectieve manier van werken gekenmerkt door de ‘moment to moment empathy’
  • Werken met de verschillende  ‘tasks’ , zoals Systematic Evocative Unfolding  Empty chair, Two chair dialogue for conflict splits.
Beroepsgroep
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)
14
24
ja
1265
28
Geen toetsing, wel evaluatie
Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten, GZ-psychologen, Psychologen en Psychiaters werkzaam in de GGZ.

HBO-ers: de cursus kan mogelijk gevolgd worden door HBO opgeleiden werkzaam in de ggz, mits zij zowel over specifieke nascholing en specialisatie (in Psychotherapie) als relevante werkervaring beschikken.
Jeanne Watson (Ph.D) is professor op de afdeling van toegepaste Psychologie en Menselijke ontwikkeling op OISE (Ontario Institute of Studies in Education) aan de universiteit van Toronto, Canada. Dr. Watson was de ontvangster van de “Outstanding Early Achievement Award” van de “Society of Psychotherapy Research” in 2001. Zij is de coauteur en editor van verschillende boeken betreffende therapie procedures, met inbegrip van “Learning Emotion Focused Therapy” (2004), “Client-Centered and Experiential Pscyhotherapy in the 21ste Century” (2002, “Handbook of Experiential Psychotherapy”, Emotion-focused Therapy for Depression” (205), en het meest recent “ Case Studies in Emotion-Focused Therapy for Depression ”(2007). Jeanne voert onderzoek uit naar empathie, depressie en het psychotherapeutisch proces en de effecten hiervan in EFT. Zij leidt workshops in EFT en doceert cursussen in therapie theorieën en processen aan post graduatie- en masters- studenten aan de universiteit van Toronto. Dr. Watson heeft verder een parttime privé praktijk in Toronto.
Tijd09:30 - 17:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

EFTiN is hét kennisinstituut in Nederland op het gebied van Emotion Focused Therapy. Het doel van EFTiN is om behandelaren en therapeuten in Nederland te inspireren en laten ervaren wat de kracht is van EFT.

Prof. Dr. Dorgelolaan 40
5513 AM
Eindhoven
040-2492232
Selecteer een bestand aub.