Opleidingen details RIVM/Centrum voor Infectieziektebestrijding

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Nederlandse HPV onderzoeksdag (ID nummer: 368773)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Medische Microbiologie624-9-2019 t/m 23-9-2020

Het symposium staat in het teken van verbetering van HPV-gerelateerde kanker door preventie. De nieuwste inzichten op het gebied van HPV-vaccinatie en advisering voor het HPV-vaccinatiebeleid zullen worden besproken waarbij het recente advies van de Gezondheidsraad over HPV-vaccinatie centraal staat. Ervaringen van het screeningsprogramma dat sinds 2017 gebaseerd is op HPV-screening en uitdagingen hierbij voor nu en in de toekomst zullen aandacht krijgen zoals zelfafname HPV-test.  Nieuwe inzichten op gebied van natuurlijk beloop van HPV-infecties waaronder HPV-infecties onder gevaccineerden, betekenis van methylering, kenmerken van vaginoom, klaring van AIN zullen aandacht krijgen. Ook afwegingen ten aanzien van vaccinatie met minder HPV-dosis en voor specifieke doelgroepen (MSM, sekswerkers) zullen worden bediscussieerd.  Na presentatie van huidige inzichten over HPV zelfafname, instroom van eerste cohort gevaccineerden in het screeningsprogramma en communicatie op gebied van HPV-vaccinatie en screening, zijn er workshops op deze thema’s. In de\e workshops zullen deelnemers gevraagd worden hun expertise en ideëen samen te brengen voor onderzoek en praktijk op deze thema’s. Doel van de bijeenkomst is stand van zaken t.a.v. HPV  in Nederland te delen,  te leren van elkaars expertise en ervaringen en samenwerking te versterken  met als doel verbeterde preventie van HPV-gerelateerde kanker in Nederland

(Mini)symposium
 
0
HoofdniveauSubniveau
NVMM OrgaanstelselsGynaecologie en obstetrie
NVMM OrgaanstelselsSexueel overdraagbare aandoeningen
NVMM Algemeen/diversenInfectieziekten algemeen
Tijd9:30 - 16:45
LocatieBilthoven (NL) (Toon kaart)

De missie van het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM is signalering, bestrijding en preventie van infectieziekten ten behoeve van de volksgezondheid in Nederland.

 

Afgeleid van deze missie heeft het CIb de volgende taken:


Inzicht verkrijgen in de infectieziekten door het uitvoeren van diagnostiek, surveillance en wetenschappelijk onderzoek
Landelijk uniformeren van preventie, versterken van waakzaamheid en snelle reactie bij mogelijke uitbraken door coördinatie van de infectieziektebestrijding en internationale samenwerking en door regie op de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma
Bevorderen van effectieve infectieziektebestrijding en –preventie door het adviseren van professionals en ministeries, het verlenen van subsidies en het geven van voorlichting aan het publiek.
Naast de taken gericht op de infectieziektebestrijding is het CIb verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van landelijke screeningsprogramma's voor zwangeren en pasgeborenen en fungeert het CIb als referentielaboratorium voor die programma's.
 

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721 MA
Bilthoven
Postbus 1
3720 BA
Bitlhoven
030-274911
Selecteer een bestand aub.