Opleidingen details van Rood Training & Supervisie
Workshop EMDR bij SOLK (ID nummer: 368747)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing (smal)613-12-2019 t/m 12-12-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) zijn lichamelijke klachten die niet - of niet volledig - verklaard worden door een bekende somatische ziekte. Traumatische ervaringen en de daaruit volgende posttraumatische stress reacties kunnen een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van SOLK. Traumabehandeling met EMDR is geïndiceerd als de onverwerkte traumatische herinneringen de lichamelijke klachten door de emotionele en gedragsmatige of/en fysieke reacties op de klacht, in stand houden. Het doel van de inzet van EMDR is om door verwerking van de in stand houdende herinneringen de omstandigheden voor het herstel van de klacht te optimaliseren. Voorwaarde voor het realiseren van dit doel is een heldere casusconceptualisatie en zorgvuldige targetselectie. In de meeste gevallen zal gebruik gemaakt worden van het standaardprotocol om de herinnering aan de ingrijpende gebeurtenis(sen) te verwerken. Voor een optimaal effect zijn er een aantal specifieke aandachtspunten in de toepassing van dit protocol bij deze doelgroep. Daarnaast kan gebruik van het lichamelijke sensatie protocol geïndiceerd zijn.

In de workshop wordt de rol van traumatische herinneringen bij het in stand houden van SOLK toegelicht en geoefend met het lichamelijke sensatie protocol. De toepassing van het lichamelijk sensatie protocol zal op verschillende punten geïllustreerd worden aan de hand van videofragmenten.

U leert om bij patienten met lichamelijke klachten een casusconceptualisatie op te stellen, relevante targets te selecteren en de voor deze populatie specieke problemen in het EMDR-proces te herkennen en op te lossen. U oefent met de toepassing van het lichamelijke sensatie protocol.

De werkvormen die gehanteerd worden in de workshop zijn die van de plenaire presentatie en het oefenen in kleine groepjes 

De workshop is bedoeld voor EMDR-behandelaren die tenminste een VEN erkende basistraining hebben gevolgd en werken met patiënten met lichamelijke klachten.

 

 

Beroepsgroep
EMDR Consultant
EMDR Trainer
Workshop hele/halve dag
Beiden
Carlijn de Roos
92
100
6
2
Tijd09:30 - 17:00
Locatie

Tijd09:30 - 17:00
Locatie

Tijd09:30 - 17:00
Locatie

Tijd09:30 - 17:00
Locatie

Tijd9:30 - 17:00
Locatie

Tijd9:30 - 17:00
Locatie

Tijd09:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Van Rood Training & Supervisie verzorgt post doctoraal onderwijs en bij en nascholing. Daarnaast kan je bij mij terecht voor supervisie CGt en EMDR en voor supervisie onderzoek in het kader van opleiding tot klinisch(neuro)psycholoog. 

Boddens Hosangweg 90
2481 LA
Woubrugge
0623000912