Opleidingen details IZER Ketenzorg BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hartfalen (ID nummer: 368684)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten318-9-2019 t/m 17-9-2020

Inhoud

Hartfalen ontstaat doordat de pompfunctie van het hart tekortschiet en leidt hoofdzakelijk tot kortademigheid en vocht in de longen en in de benen.Tussen 20 en 30% van de mensen krijgt te maken met hartfalen, meestal als zij ouder zijn dan zeventig jaar. Momenteel heeft ongeveer 1% van de volwassen bevolking deze aandoening (circa 130.000 mensen). De verwachting is dat dit aantal door de vergrijzing sterk zal toenemen, tot minstens de helft meer hartfalenpatiënten in 2025 (schatting: 195.000 mensen).

Vooral diabetes mellitus, hoge bloeddruk en overgewicht zijn risicofactoren voor het krijgen van hartfalen, net als een eerder doorgemaakt myocardinfarct. Dus goede CVRM is belangrijk!

De diagnose hartfalen wordt nogal eens gemist en/of patienten met hartfalen worden onvoldoende behandeld.

Leerdoelen

Na het volgen van deze scholing zijn de deelnemers in staat de diagnose hartfalen te stellen, weten zij bij welke patient ze extra alert moeten zijn en zijn zij op de hoogte van de behandelopties.

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
0
Tijd18:00 - 21:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

IZER is een zorggroep van en voor huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond. IZER zet zich in voor de kwaliteitsverbetering van de zorg aan chronisch zieken en ouderen. IZER streeft dit doel na door het vergroten van de kennis van onze zorgverleners, het ondersteunen van de huisarts en het creëren van een sterk netwerk door het maken van samenwerkingsafspraken met eerste en tweedelijns zorgaanbieders.

Vlambloem 61
3068 JG
Rotterdam
010-7501500
Selecteer een bestand aub.