Opleidingen details Hogeschool Utrecht, Centrum voor Paramedische Studies
Communicatieve Taaltherapie in de Vroegbehandeling (ID nummer: 368533)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing7026-8-2019 t/m 26-8-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Communicatieve taaltherapie voor de vroegbehandeling. Taalniveau 1;6 tot 5 jaar.

Korte beschrijving: 
Veel jonge kinderen hebben te maken met taalontwikkelingsstoornissen. Als logopedist kom je ze dagelijks tegen in je praktijk. Met communicatieve taaltherapie kun je deze kinderen met spelsituaties op een laagdrempelige en natuurlijke manier helpen.

Doelgroep:
Deze vierdaagse cursus is bestemd voor afgestudeerde logopedisten die ervaring hebben met onderzoek en behandeling van kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS) met een talige leeftijd tussen 1;6 en 5;0 jaar en werkzaam zijn in een setting voor vroegbehandeling.

Doelen

De cursist kan onderzoek plannen en op basis van de onderzoeksresultaten een differentiaaldiagnose stellen bij een kind met een vermoedelijke TOS met een talige leeftijd tussen 1;6 en 5 jaar.

Bij de interpretatie van de onderzoeksresultaten sluit de cursist o.a. aan bij actuele kennis betreffende de normale taalontwikkeling en bij recente inzichten betreffende de aard van (specifieke) TOS.

De cursist kan aansluitend een verantwoord handelingsplan opstellen en de invloed van interne en externe factoren op de mogelijke TOS meewegen. De cursist kent het belang van multidisciplinair onderzoek en multidisciplinaire aanpak van kinderen met problemen in de taalontwikkeling

De cursist kan een logopedisch behandelplan opstellen voor een kind met TOS met een talige leeftijd tussen 1;6 en 5 jaar, waarbij de keuze en prioritering van de behandeldoelen onderbouwd worden met kennis- en inzicht argumenten. Kennis en inzicht betreffen zowel de casus zelf, als de normale taalontwikkeling, als relevante feiten over de taalverwerving / taaltherapie bij kinderen met TOS.

De cursist voert de behandeling op adequate wijze uit en gebruikt daarbij communicatieve taaltherapie, die zowel gericht is op de stoornis (woordenschat, morfosyntaxis, pragmatiek) als op de communicatieve beperking die het kind ervaart in het contact met zijn directe omgeving.

De cursist toetst haar eigen handelen aan evidentie, verkregen door middel van wetenschappelijk onderzoek, casuïstiekbeschrijvingen en therapeutische consensus

Beroepsgroep
Logopedisten
Cursus
 NVLF - Logopedisten
Leerdoelen
• De cursist kan onderzoek plannen en op basis van de onderzoeksresultaten een differentiaaldiagnose stellen bij een kind met een vermoedelijke TOS met een talige leeftijd tussen 1;6 en 5 jaar.
• Bij de interpretatie van de onderzoeksresultaten sluit de cursist o.a. aan bij actuele kennis betreffende de normale taalontwikkeling en bij recente inzichten betreffende de aard van (specifieke) TOS.
• De cursist kan aansluitend een verantwoord handelingsplan opstellen en de invloed van interne en externe factoren op de mogelijke TOS meewegen. De cursist kent het belang van multidisciplinair onderzoek en multidisciplinaire aanpak van kinderen met problemen in de taalontwikkeling
• De cursist kan een logopedisch behandelplan opstellen voor een kind met TOS met een talige leeftijd tussen 1;6 en 5 jaar, waarbij de keuze en prioritering van de behandeldoelen onderbouwd worden met kennis- en inzicht argumenten. Kennis en inzicht betreffen zowel de casus zelf, als de normale taalontwikkeling, als relevante feiten over de taalverwerving / taaltherapie bij kinderen met TOS.
• De cursist voert de behandeling op adequate wijze uit en gebruikt daarbij communicatieve taaltherapie, die zowel gericht is op de stoornis (woordenschat, morfosyntaxis, pragmatiek) als op de communicatieve beperking die het kind ervaart in het contact met zijn directe omgeving.
• De cursist toetst haar eigen handelen aan evidentie, verkregen door middel van wetenschappelijk onderzoek, casuïstiekbeschrijvingen en therapeutische consensus
Zie ook de uitgewerkte leerdoelen per cursusdag.
 
Melissa Krommedam
Martina de Groot
28
44
135
Communicatieve Taaltherapie in de Vroegbehandeling wordt Incompany gegeven bij Kentalis. Kentalis betaalt de HU 1 vast bedrag voor de hele cursus: nl. € 1.850,- ( € 135,- is dus een indicatie bij ongeveer 14 deelnemers)
Tijd9:30 - 17:00
Locatie Sint-Michielsgestel (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
Locatie
OpmerkingenIncompany CT-V Kentalis

Tijd9:30 - 17:00
Locatie
OpmerkingenCT-V (7) Incompany Kentalis Academie

Tijd09:30 - 16:30
Locatie
OpmerkingenOnline

Tijd9:30 - 17:00
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingeni.v.m. Covid-19 online plaatsgevonden

Tijd09:30 - 17:00
LocatieVelp (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieSint-Michielsgestel (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieSint-Michielsgestel (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDe cursus Communictieve Taaltherapie in de Vroegbehandeling is een Incompany cursus voor logopedisten werkzaam bij Kentalis in de Vroegbehandeling en wordt op diverse locaties van Kentalis aangeboden

Postinitieel / postHBO onderwijs Logopedie Hogeschool Utrecht

Heidelberglaan 7
3584 CS
Utrecht
Postbus 85083
3508 AB
Utrecht
088 4815937