Opleidingen details Nederlandse Transplantatie Vereniging

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

LWTV dagsymposium: De andere kant van de Transplantatiemedaille (ID nummer: 368152)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten69-10-2019 t/m 8-10-2020

We beginnen ’s ochtends met een plenaire sessie, waarbij het licht eerst valt op de donkere kant van de niertransplantatie. Een internist-nefroloog en een medisch maatschappelijk werker zullen ons hier op een interactieve manier mee naar toe nemen. Vervolgens zal een endocrinoloog onze kennis bijspijkeren over de materie osteoporose, iets waar veel getransplanteerden klachten van hebben. We sluiten de ochtend positief af met nieuwe ontwikkelingen in de infectiebestrijding, namelijk fagentherapie. Ja, dat klinkt nu nog vaag, maar na deze presentatie zullen we alles van deze nieuwe ontwikkeling afweten. Natuurlijk hoort bij dit dagsymposium een heerlijke lunch en tijd voor netwerken en gezellig bijkletsen.

Na de lunch gaan we verder met drie workshops. Een interactieve workshop voeding na transplantatie, gegeven door een bevlogen transplantatie patiënte die hier promotie onderzoek naar doet. Daarna geeft een nefroloog een workshop over plaatsing op de wachtlijst, hierbij zal ook iedereen weer actief mee kunnen denken. De derde workshop betreft maligniteiten met huidafwijkingen. Aan de hand van een stukje theorie zullen vervolgens veel praktijkvoorbeelden aan bod komen met diverse voorbeelden. Alle drie dus zeer enerverende workshops.

Om al deze indrukken even te verwerken houden we dan een koffie/theepauze, waarna het laatste plenaire gedeelte volgt.
Een psychologe leert ons de basis van de Acceptance and Commitment Therapie (ACT) vaardigheden. Hierbij leren we hoe patiënten, maar ook wij zelf psychologisch flexibeler worden en daardoor beter met moeilijke situaties als bijvoorbeeld een ziekteproces om kunnen gaan. Tot slot een muzikale en humoristische uitsmijter, zodat iedereen weer opgeladen naar huis kan.

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
 
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Nederlandse Transplantatie Vereniging (NTV) heeft tot doel het bevorderen van wetenschap en wetenschap­pelijke interactie, het optimaliseren van kwaliteit van zorg, orgaanverwerving en orgaan­allocatie en daarnaast het geven en ondersteunen van onderwijs en (na)scholing. Dit alles uiteraard specifiek op het gebied van de solide orgaan-transplantatie, transplantatie­geneeskunde en de -chirurgie.

Wilhelminastraat 13 zwart
2011 VH
HAARLEM
Postbus 6235
2001 HE
HAARLEM
023-5513016
Selecteer een bestand aub.