Opleidingen details IPVK Gent

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

IPVK IC_CPK Chronische pijn bij kinderen - Prof.Dr. K. Ickmans en Dra. R. Pas (ID nummer: 368112)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch124-10-2019 t/m 31-12-2019

nhoud
Vandaag de dag domineren aanhoudende pijnklachten jammer genoeg niet alleen het leven van volwassenen, maar ook dat van vele kinderen. In tegenstelling tot onze buurlanden, kunnen ouders voor de behandeling van hun kind met chronische pijn in België op niet veel plaatsen terecht. Gezien de complexiteit van chronische pijn, is een multidisciplinaire aanpak in vele gevallen aangewezen. Rekening houdend met de hoge nood naar een verkaring voor de aanhoudende pijn, dienen zorgverleners meer in te zetten op wetenschappelijk onderbouwde en correcte informatieverstrekking over pijn. Een kind met chronische pijn en diens ouders enkele belangrijke aspecten over pijn uitleggen, is een voorname en onmisbare eerste stap in de behandeling en jammer genoeg maar al té vaak één die overgeslagen wordt. Om dit in de toekomst te faciliteren, ontwikkelden wij voor clinici een pijneducatieprogramma voor kinderen (leeftijd 6-12jaar). Heb jij interesse naar de manier waarop wij pijn uitleggen aan kinderen?

Korte CV docenten:

Prof. Dr. Kelly Ickmans

Kelly Ickmans is postdoctoraal onderzoeker en onderzoeksprofessor (OZR-ZAP) aan de Vrije Universiteit Brussel (Brussel, België), en kinesitherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel (Brussel, België) waar ze volwassenen en kinderen met chronische pijn behandelt. Kelly behaalde een doctoraat in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is verbonden aan de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion (www.paininmotion.be) waar zij haar eigen onderzoekslijn rond pediatrische pijn (PiMKIDS) leidt. Kelly is (co-)auteur van meer dan 50 peer-reviewed publicaties in internationale tijdschriften, waaronder verschillende artikelen in high-impact tijdschriften zoals The Lancet, Pain Physician, Exercise Immunology Review, Journal of Internal Medicine en Journal of Orthopaedic and Sports Physical Therapy. Ze publiceerde bovendien 4 hoofdstukken in (inter)nationale handboeken, trad meerdere malen op als genodigd spreker op nationale en internationale congressen in 7 verschillende landen, gaf meer dan 20 postacademische cursussen en bijscholingen in verschillende landen over de hele wereld, en is momenteel (co-)promotor van 8 lopende doctoraten.

Dra. Roselien Pas
In 2015 behaalde Roselien Pas haar Master of Science diploma in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel, met als afstudeerrichting ‘Inwendige aandoeningen’. Hierna werd zij werkzaam als doctoraatstudent aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit van Antwerpen onder leiding van Jo Nijs, Mira Meeus en Kelly Ickmans. Haar onderzoek is gericht op chronische pijn bij kinderen, wat tot op heden resulteerde in het (co-)auteurschap van 6 peer-reviewed publicaties in internationale tijdschriften. Bovendien maakt zij deel uit van de onderzoeksgroep ‘Pain in Motion’, die wetenschappelijk onderzoek voert naar de wisselwerking tussen (chronische) pijn en beweging.

Prof.Dr. K. Ickmans en Dra. R. Pas
6
230
 
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Instituut voor permanente vorming Kinesitherapie Gent organiseerd bijscholingsprogramma's voor kinesisten. Waaronder Kine-clubs, intensieve cursussen seminiaries voor stagementoren en congressen.

Secretariaat IPVK Gent Vakgroep REVAKI / UGent Campus Heymans 2B3 De Pintelaan 185 9000 Gent BTW nummer BE 248.015.142
9000
Gent
09/332/22/69
Selecteer een bestand aub.