Opleidingen details CardioVasculair Onderwijs Instituut

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Echocardiografische richtlijnen in de praktijk (2019): oefenen met experts (cursusdag 1) (ID nummer: 367945)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Cardiologie627-9-2019 t/m 26-9-2020

Een ideale voorbereiding op uw ESC of LOI echo-examen!

Echocardiografie blijft de meest gebruikte cardiologische beeldvormende techniek en nieuwe ontwikkelingen en richtlijnen vereisen een regelmatige bijscholing om uw kennis up to date te houden. De toenemende eisen die gesteld worden aan nascholing en certificering leiden er toe, dat het ESC examen echocardiografie zoals aangeboden door de European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI) steeds vaker wordt afgelegd door zowel cardiologen (in opleiding) als door echolaboranten.

Gestimuleerd door het grote enthousiasme van de cursisten in de afgelopen 2 jaren, organiseren we opnieuw 2 interactieve cursusdagen waarin een praktijkgericht overzicht wordt gegeven van vrijwel alle onderwerpen uit de transthoracale echocardiografie. Door case reports of korte voordrachten wordt een update gegeven van elk onderwerp, waarbij u tevens uw kennis kunt testen door multiple choice vragen met stemkastjes. De juiste antwoorden worden door ervaren docenten toegelicht.

Deze dagen zijn een zeer goede voorbereiding voor het genoemde ESC examen, en ook voor de LOI examens. Wij verwachten dat door deelname uw slagingskans aanzienlijk zal stijgen. Maar ook als u geen examen wilt doen, kunt u via deze cursusdagen op een efficiënte en unieke manier uw kennis van de echocardiografie opfrissen en bijspijkeren.

De cursusdagen zullen geen kopie zijn van de vorige keer. Er zijn nieuwe docenten toegevoegd, en de docenten die eerder meededen behandelen nu andere onderwerpen of zullen zorgen voor een vernieuwde inhoud van hun verhaal, aangepast aan de nieuwste richtlijnen.

Het is mogelijk om in te schrijven voor 1 van de cursusdagen, of te kiezen voor deelname aan beide dagen tegen gereduceerd tarief.

P.G. Pieper, J.P. van Melle en J.P.M. Hamer, programmaleiders

(Meerdaagse) Nascholing
230
Wanneer u zich direct voor beide cursusdagen (27 september en 31 oktober 2019) inschrijft, kunnen wij een korting van € 25,- aanbieden.
Mw. dr. P.G. Pieper, Dr. J.P. van Melle en Dr. J.P.M. Hamer
Hoofdniveau
Cardiologie
Tijd09:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Het Cardiovasculair Onderwijs Instituut, opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, het Interuniversitair Cardiologisch Instituut Nederland en de Nederlandse Hartstichting, coordineert en initieert (na)scholing gericht op handhaving en verhoging van de kwaliteit van het medisch handelen op het terrein van hart- en vaatziekten in Nederland.

Moreelsepark 1
3511 EP
Utrecht
Postbus 19192
3501 DD
Utrecht
030-2345001
Selecteer een bestand aub.