Opleidingen details Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Thema-bijeenkomst 2019 (ABAN) (ID nummer: 367737)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 32 

THEMA-AVOND ‘Leren van de doden’ door Frank van de Goot

Op donderdag 3 oktober neemt gastspreker Frank van de Goot, voormalig patholoog en bekend van het WNL-programma ‘Doden liegen niet’ je mee in het thema ‘leren van de doden’ en de huidige situatie in Nederland rondom het verrichten van sectie.

Van de 150.000 overlijdensgevallen per jaar in Nederland wordt op circa 3.000 sectie verricht, waarvan 250 tot 300 gerechtelijke secties. “Dit betekent dat we van 98% niet precies weten wat de doodsoorzaak is en uit verschillende studies blijkt dat er in 20% van de gevallen een foutieve oorzaak wordt vermeld”, aldus Frank van de Goot. Frank steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en vindt dat hierin verandering moet komen. Hij pleit ervoor dat er veel meer obducties komen zodat er vaker een juiste doodsoorzaak gesteld kan worden. Nabestaanden hebben immers het recht om te weten wat de daadwerkelijke doodsoorzaak is van hun dierbaren. Frank zet zijn standpunt graag uiteen in een speciaal georganiseerde thema-avond bij OSG in Houten.

Refereerbijeenkomst
87
Tijd19:00 - 21:30
LocatieHouten (NL) (Toon kaart)

Het Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde stelt zich ten doel kwalitatief hoogwaardig onderwijs te verzorgen in spoedeisende geneeskunde in de breedste zin van het woord, ten behoeve van medische en paramedische beroepsbeoefenaren dan wel beroepsbeoefenaren die vanuit hun taakstelling spoedeisende medische handelingen dienen toe te passen.

 

Ringveste 7 A
3992 DD
HOUTEN
Postbus 482
3990 GG
HOUTEN
030-634 65 80
Selecteer een bestand aub.