Opleidingen details Zuyd Hogeschool, Lectoraat wijkgerichte zorg en samenwerking
Verpleegkundig leiderschap in de wijkzorg. Implementatie kwaliteitskader thuiszorg. (ID nummer: 367721)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Wijkverpleegkunde 414-9-2019 t/m 3-3-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In dit leertraject staat het verder ontwikkelen van de CanMeds competenties die nodig zijn voor de implementatie van het kwaliteitskader wijkverpleging centraal. Tevens sluit het leertraject aan op het recent herziene expertisegebied wijkverpleegkundige.
De doelen zijn:
De wijkverpleegkundigen is in staat haar team te coachen bij het leveren van optimale zorg en gebruikt hierbij adequate gesprekstechnieken zoals motiveren, stimuleren, feedback geven.
De wijkverpleegkundigen is in staat team en interprofessionele overleggen voor te bereiden en te leiden.De wijkverpleegkundige werkt op een effectieve wijze methodisch gericht op het stimuleren van de zelfredzaamheid (en/of preventie) van de cliënt en gebruikt hierbij de juiste instrumenten en/of hulpmiddelen (in kaart brengen, doelen stellen, plannen, uitvoeren en evalueren: zie ook kwaliteitsaspect 3).
De wijkverpleegkundige past Evidence Based Practice (EBP; de integratie van het best beschikbare bewijs, eigen expertise en voorkeuren cliënt) toe in haar bedrijfsvoering.
De wijkverpleegkundige is in staat om samen met haar team dossierbesprekingen te voeren en zodoende de EBP vaardigheden in het team uit te dragen.
De wijkverpleegkundige coacht de cliënt op diens zelfredzaamheid.
De wijkverpleegkundige betrekt de cliënt bij het stellen van realistische doelen en bij besluiten in de zorg (Shared Decision Making: choice talk, option talk, decision talk).
De wijkverpleegkundige draagt bij of neemt de leiding bij het realiseren van gezamenlijke  resultaten door een optimale afstemming tussen de eigen kwaliteiten en belangen en die van teamleden, collega ’s over de wijkteams en andere professionals en de cliënt en diens informele netwerk.
De wijkverpleegkundige kan nieuwe inzichten/ evidence/ best practice vertalen naar de praktijk
De wijkverpleegkundige kan een implementatieplan schrijven en op basis hiervan een vernieuwing systematisch implementeren.
De wijkverpleegkundige is in staat om randvoorwaarden te scheppen binnen de organisatie
De wijkverpleegkundige is in staat om tegenstrijdige organisatie belangen te herkennen en kan deze belangen overbruggen (o.a. time-management)

 

13-11-2019 t/m 3-2-2021
Tijd9:00 - 12:15
Locatie Maastricht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenHerstart leiderschapsprogramma van groep 3 / deels online, deels op locatie afhankelijk van coronamaatregelen

4-9-2019 t/m 24-6-2020
Tijd9:00 - 12:15
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenkomend studiejaar worden 2 groepen wijkverpleegkundigen: een groep van 4-9-2019 t/m 4 maart 2020; een groep van 20 november 2019 t/m 24 juni 2020

Zuyd Hogeschool is een kennisinstelling binnen het hoger onderwijs en verzorgt bacheloropleidingen, masteropleidingen en opleidingen op maat (leven, lang leren), via Zuyd Professional. Zuyd heeft een o.a. een bacheloropleiding in de verpleging (HBOV) en een masteropleiding binnen de verpleging (MANP). Daarnaast voert Zuyd Hogeschool praktijkgericht onderzoek uit vanuit diverse lectoraten.
Nieuw Eyckholt 300
6419 DJ
Heerlen
Postbus 550
6400AN
Heerlen
0630570773