Opleidingen details Sig vzw
CO-OP benadering: een probleemoplosser worden voor dagelijkse activiteiten (ID nummer: 367690)
 (0) 

Beoordeling per persoon

Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch245-11-2019 t/m 31-12-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cognitive Orientation to daily Occupational Performance (CO-OP) is een cliëntgerichte interventie gebaseerd op (motorische) leer- en gedragstheorieën, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De CO-OP ApproachTM is uit diverse onderzoeken effectief gebleken voor kinderen/jongeren met diverse diagnoses, en eveneens voor volwassenen met NAH en CVA.
 

Een therapeut begeleidt de cliënt bij het leren of verbeteren van dagelijkse activiteiten. De cliënt leert het handelen te analyseren en cognitieve strategieën te verwerven en zo problemen op te lossen. De CO-OP benadering is een cliëntgerichte, activiteitgerichte interventie die het (motorisch) leren stimuleert zodat cliënten, wanneer ze problemen ervaren in andere contexten of bij nieuwe activiteiten, ook dan cognitieve strategieën kunnen aanwenden om de activiteit naar tevredenheid uit te voeren. Door deze transfer van leren wordt participatie mogelijk.
 

Deze workshop bestaat uit twee opeenvolgende dagen en een derde dag vier maanden later. Tijdens de tweedaagse gaan we in op cliëntgerichte doelbepaling, de uitvoering van  de dagelijkse activiteiten in de context observeren en analyseren met behulp van de PQRS en DPA en het kind begeleiden door middel van begeleid ontdekken om een strategiegebruiker te worden.  Op dag 3 werken we met casuïstiek en vragen van deelnemers. Deze dag is interactief en gevarieerd, zodat deelnemers feedback ontvangen op het toepassen van CO-OP benadering in de eigen praktijk en verdieping van de CO-OP benadering kan plaatsvinden.

Beroepsgroep
Accreditatie Pro-Q-Kine
Rianne Jansens

Ergotherapeut, heeft gewerkt met kinderen/jongeren van 0-20 jaar met diverse beperkingen. Docent opleiding ergotherapie en onderzoeker bij onderzoeksgroep Ondersteunende Technologie in de Zorg, Zuyd Hogeschool in Heerlen.


Jolien van den Houten

Heeft als ergotherapiedocent gewerkt binnen Zuyd Hogeschool Heerlen en als kinderergotherapeut. Is betrokken bij het DCD netwerk Nederland.

Ze zijn beide sinds 2006 CO-OP instructor: http://co-opacademy.ca/education-and-workshops/co-op-workshops/finding-a-certified-instructor/
18
450
 
5-11-2019 t/m 9-3-2020
Tijd9:30 - 16:30
LocatieGeel (BE) (Toon kaart)

 Sig vzw
 (1014) 

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18