Opleidingen details Sig vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Toepassing van psychomotorische therapie en relaxatietherapie in impulscontroletherapie (ID nummer: 367689)
 (8) 

beoordeling per persoon

 16-5-2020
De relaxatie cursus van de lesgever was zeer boeiend, deze cursus was geen aanvulling en viel dus wat tegen
 15-11-2019
Interessant onderwerp met boeiende spreker. Miste misschien iets meer evidente based?
 13-11-2019
 7-11-2019
De cursus was zeer interessant. Leuke afwisseling van theorie (kader geven) en praktische oefeningen. Zeer aangename lesgever die graag interactief werkt. In mijn hedendaagse job kan ik de meeste aangehaalde technieken niet gebruiken aangezien het om een heel andere populatie gaat. Misschien kan ik er in de toekomst wel profijt aan hebben.
 6-11-2019
bijscholing gaf goeie inzichten, en zette aan om meer bijscholingen te volgen gerelateerd aan dit onderwerp
 5-11-2019
 31-10-2019
Veel praktijkvoorbeelden , dat was goed.
 30-10-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1225-10-2019 t/m 31-12-2019

Deze workshop biedt therapeuten de mogelijkheid om op stap te gaan in het controleren van agressieve impulsen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Samen met de cliënt zoeken we a.d.h.v. lichaamstechnieken een alternatief om met frustraties om te gaan. Via technieken uit psychomotorische therapie (PMT) en relaxatietherapie spitst impulscontroletherapie zich enerzijds toe op het weerbaar blijven zonder agressief gedrag en anderzijds op het verlagen van de spanning die inherent voorkomt bij agressief gedrag. Deze twee pijlers lopen centraal door de behandeling en stellen de cliënt in staat om op een rustige en assertieve manier te leren reageren, en zijn mening te zeggen zonder te vervallen in impulsief en agressief gedrag.
 

Deelnemers leren tijdens deze workshop een basishouding waar gevarieerd geoefend wordt met stevig leren staan. De cliënt leert contact maken met de grond om van hieruit flexibel de stabiliteit vanuit het centrum van zijn lichaam te voelen. Het gebruik van ademhalingstech-nieken ondersteunt deze solide basis. Daarnaast wordt de relaxatierespons hersteld zodat, vanuit een herstel van het gevoel van rust, het tempo en de intensiteit van reageren verlagen en er bewust betere oplossingen gehanteerd kunnen worden.
 

Bij impulscontroletherapie ligt de nadruk op het ontwikkelen van lichaamsgevoel en zelf-beheersing, waarbij de controle geleidelijk zelf actief bereikt wordt. Het gevoel van een stevige basis vermindert de angst voor impulscontroleverlies en opent nieuwe wegen in het omgaan met spanning en frustraties.

Mark Liefhooghe

Privépraktijk voor relaxatietherapie in Meerhout
Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum in Geel
Gemeenschapsinstelling De Markt en De Hutten in Mol

Relaxatietherapeut
6
158
 
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

 Sig vzw
 (994) 

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18
Selecteer een bestand aub.