Opleidingen details Sig vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Relaxatie voor kinderen met ontwikkelingsproblemen (ID nummer: 367687)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch243-10-2019 t/m 31-12-2019

Tijdens deze tweedaagse workshop worden verschillende relaxatiemethodes voor de volwassen deelnemers gesitueerd en toegepast. Door het praktisch ervaren van deze methodes ondervinden de deelnemers aan den lijve de voor- en nadelen, de effecten en de toepasbaarheid. Daarna worden de aanpassingen voor kinderen en jongeren toegelicht en eveneens geoefend.
 

Waar nodig besteden we aandacht aan de nodige modificaties in functie van leeftijd, problematiek, diagnose, intelligentie, enz. Maar we belichten ook de mogelijkheden van het gezin/systeem om hierin te ondersteunen.
 

De bedoeling van de workshop is de deelnemers een aanzet te geven om verder aan de slag te gaan met relaxatie in hun eigen werkveld. We verwachten dat de deelnemers dan ook actief mee zoeken naar de mogelijke toepassingen van relaxatie aan de hand van de aangeboden casussen.

Mark Liefhooghe

Privépraktijk voor relaxatietherapie in Meerhout
Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum in Geel
Gemeenschapsinstelling De Markt en De Hutten in Mol

Relaxatietherapeut
12
277
 
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18
Selecteer een bestand aub.