Opleidingen details Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde - UMCG

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Mastering Anterior Direct Composite Restoration & Functionele rehabilitatie met composiet in het posterieure gebied (ID nummer: 367667)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing109-11-2019 t/m 8-11-2020

9 november 2019
This course is designed to give a comprehensive and yet powerful insight into Anterior Composite Restorations.  It strives to clarify misunderstandings that still exist regarding material selection, indications, preparation design and modern techniques.  It also aims to review techniques in preparation and application. The most popular and successful techniques are reviewed to aid the practitioner in achieving consistent, effortless and yet dazzling resultsThis course is designed to give a comprehensive and yet powerful insight into Anterior Composite Restorations.  It strives to clarify misunderstandings that still exist regarding material selection, indications, preparation design and modern techniques.  It also aims to review techniques in preparation and application. The most popular and successful techniques are reviewed to aid the practitioner in achieving consistent, effortless and yet dazzling results

8 februari 2020
De moderne composieten hebben de potentie om dentine en glazuur te vervangen en onderliggende structuren te ondersteunen De verwerking van de materialen leidt in de praktijk echter nogal eens tot teleurstellingen.

Tijdens het theoretische gedeelte wordt een vereenvoudiging van geavanceerde technieken behandeld om het posterieure gebied functioneel te herstellen Hierbij komt een optimaal gebruik van materiaal en instrumentarium aan de orde met minder handelingen. Sectionele matrixvorming, materiaalkunde, efficiënt polijsten, preparatievorm, microbrush-techniek en het realiseren van een excellente anatomie passeren de revue. Er komt een aantal technieken en concepten aan de orde die helpen om een voorspelbare restauratie te maken die haalbaar en betaalbaar is.

Tijdens het praktische gedeelte is er een live demo van Walter Dias. Hierna kunt u zelf aan de slag in het Skillslab van het CTM/UMCG om de het geleerde in de praktijk te brengen.

Dr. Walter Dias, DDS, MS.
Sjoerd Bakker (tandarts)
Guus van den Bosch (tandarts)
Bestand 
Programma.docx15 KB
10
395
per cursus
Hoofdniveau
Restauratieve tandheelkunde
Tandheelkunde algemeen
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Vakinhoudelijke scholingAantal urenDatumTijd
Mastering Anterior Direct Composite Restoration5504-04-20209:30 - 16:15
Functionele rehabilitatie met composiet in het posterieure gebied5508-02-20209:30 - 16:15

Het centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde is een afdeling binnen het Universitair Medische Centrum Groningen. In het CTM wordt onderwijs gegeven (tandheelkunde en mondzorgkunde) wetenschappelijk onderzoek verricht en vindt er patientenzorg plaats. Patientenzorg vindt plaats binnen de bachelor en masteropleidingen van het CTM.

A. Deusinglaan 1
9713AV
Groningen
Postbus 30 001
9700RB
Groningen
050-3632475
Selecteer een bestand aub.