Opleidingen details Handle With Care Opleidingen B.V

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Kraamzorg na kunstverlossing en SC (ID nummer: 367420)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(2019 Categorie B) Scholing Kraamzorg in specifieke situaties 5Vanaf 1-4-2019
Scholing kraamzorg na kunstverlossing en na Sectio Caesarea (SC) (2016)5 

Inleiding

Om herstel positief te beïnvloeden en als zorg in het ziekenhuis niet meer nodig is gaan kraamvrouwen na een opname tegenwoordig snel naar huis. Als kraamverzorgende is het daarom belangrijk dat jij na een keizersnede (sectio ceasarea) of vaginale kunstverlossing op de hoogte bent van mogelijke complicaties, klachten en interventies bij de kraamvrouw en pasgeborene. Deze training richt zich op specifieke observaties en interventies met de focus op signaleren, voorkomen, en het behandelen van complicaties.

Inhoud

Hoe kun je adequaat handelen bij mogelijke complicaties van de kraamvrouw en de pasgeborene na een keizersnede of vaginale kunstverlossing? Hoe stem je de algehele verzorging aan het kraambed hier zo goed mogelijk op af? Wat is het verwachtte verloop van het herstel, de bijbehorende klachten en wat zijn de effecten op borstvoeding en mobiliteit?

Vaginale kunstverlossingen 
We gaan in op de indicaties voor vaginale kunstverlossingen en de verschillende vormen daarvan. Aan bod komen de verzorging van de pasgeborene met pijn, specifieke complicaties zoals subtotaal- en totaal ruptuur, verwerking partus, en ontvelling caput.

En je leert om te gaan met nabloeding/hematoom, pijn, geboortetrauma, infecties, wondgenezing, communicatie en overdracht naar de verloskundige.

Tijdens en na de keizersnede
Over complicaties tijdens en na de keizersnede bij moeder en kind worden onder andere behandeld: wondgenezing, trombose, infecties, wet-Lung, spijsvertering, mictie, mobiliteit, hechting, verwerking, lactatie, pijnbehandeling, communicatie en overdracht naar de verloskundige.

Examen/Certificering

Na actieve deelname ontvang je het certificaat ‘Kraamzorg na kunstverlossing en SC’ van Handle with Care Opleidingen.

KCKZ accreditatiepunten: 5

Duur van de training

Circa 5 uur

Prijs

€ 110,- per deelnemer (inclusief btw)

Inbegrepen in de prijs

  • Trainingsboek
  • Gebruik van instructiemateriaal
  • Inzet ervaren gecertificeerde trainer
  • Eten en drinken
  • Certificaat
  • Bijschrijven van de bijbehorende accreditatiepunten

Groepsgrootte

Wij hanteren op onze locatie kleine groepen om te zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht en een optimale geoefendheid van de cursisten. Voor prijsopgaves voor grote groepen op een in company training mail naar: info@hwcopleidingen.nl

 Ik verklaar dat er evaluaties plaatsvinden en de resultaten worden benut voor de kwaliteitsverbetering van de scholing
Hoofdniveau
Cliƫntgerichtheid
Welbevinden en veiligheid
Zelfredzaamheid ouders
Zorgplan
Professionaliteit
Informatie en communicatie
Samenwerking Zorgketen
Tijd15:00 - 21:00
Locatie

Tijd15:00 - 20:00
Locatie

Wij zijn een opleidingsinstituut wat zich inzet voor alle scholing, bijscholing en begeleiding van zowel ouders als professionals in de geboortezorg. Wij verlenen een uitgebreide service op het gebied van scholingen en trainingen. Iedere scholing binnen Handle with Care Opleidingen wordt gegeven door ervaren trainers.

Door de samenwerking met Handle with Care Geboortezorg hebben wij kennis en ervaring rechtstreeks uit de praktijk, en bieden we altijd actuele en relevante opleidingen aan.

Zwolleweg 12
2803 PS
Gouda
06 156 68223
Selecteer een bestand aub.