Opleidingen details Sig vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Praktijkdag voor en door (psycho)motorisch therapeuten: good practices bij de behandeling van kleuters (ID nummer: 367391)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1228-11-2019 t/m 31-12-2019

De roep vanuit de praktijk naar intervisie en overleg tussen collega’s is groot. Therapeuten zitten met de vragen als “Hoe pakken collega’s het aan?”, “Welke oefeningen kan ik nog geven om mijn cliënt gemotiveerd te houden?”, “Welke materialen zijn er voorhanden om deze vaardigheden te trainen?” Herkenbaar? Dan is deze praktijkdag iets voor jou!
 

Na een plenair gedeelte, waarbij professor Hilde Van Waelvelde het woord krijgt, heb u de keuze uit verschillende good practices. Thema’s van deze sessies zullen zijn: fijnmotorische coördinatie, grafomotorische, grofmotorische en visiomotorische vaardigheden, telkens bij kinderen tussen 3 en 6 jaar. Bovendien kan u ook een sessie volgen die de transfer van de therapieoefeningen in de thuissituatie zal behandelen (samenwerking met ouders).
 

Elke good practice volgt hetzelfde stramien: er wordt gestart met een voorstelling van een casus aan de hand van het ICF-kader, waarna (sub)doelen voor de begeleiding geschetst worden. Wat volgt is een groepsbespreking: welke technieken, oefeningen of materialen kunnen er gebruikt worden? En hoe kan dit aangepast worden aan het kind? Op het einde van deze dag hebt u nieuwe en concrete handvaten om in de praktijk aan de slag te gaan.

Een overzicht van het volledige programma volgt binnenkort!

Prof. dr. Hilde Van Waelvelde

Hoofddocent Universiteit Gent – kinesitherapeut

De good practices worden door verschillende kinesitherapeuten en ergotherapeuten uit het werkveld gegeven, waaronder Nathalie Vanassche (ergotherapeute CAR ter Kouter), Els De Schrijver (zelfstandig kinesitherapeut), Griet Dewitte (zelfstandig kinesitherapeut en medewerk COS) e.a.
6
110
 
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18
Selecteer een bestand aub.