Opleidingen details Sig vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Cerebrale Parese bij kinderen (ID nummer: 367390)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1218-11-2019 t/m 31-12-2019

De behandeling van cerebrale parese vergt een gespecialiseerde complexe zorg, waarbij vele disciplines een inbreng hebben. De uitwisseling van kennis tussen diverse specialismen komt de kwaliteit van de zorg ten goede. De behandeling van kinderen met CP behoeft aldus een multidisciplinaire aanpak, zowel ten aanzien van de medische als paramedische behandeling. Tijdens deze studiedag spelen we hierop in, experts uit verschillende disciplines krijgen het woord. Onze experts zijn de medewerkers van het Cerebral Palsy Referentiecentrum van het UZ Gent. Zij hebben toegang tot de laatste wetenschappelijke bevindingen en integreren deze kennis in hun dagelijkse praktijk.

Na een plenair gedeelde, verzorgt door dokter Plasschaert, kan elke deelnemer vier sessies meevolgen, telkens gebracht door een therapeute vanuit een andere discipline. Zij delen hun kennis en praktijkervaring vanuit het referentiecentrum.

Momenteel gebeurt een grondige bevraging van het werkveld opdat de inhoud van de sessies maximaal afgestemd is op de opleidingsnoden in het werkveld. Ten laatste eind augustus ontvangt u het gedetailleerde programma.

Dr. Plasschaert

Hoofd Referentiecentrum – Orthopedisch chirurg (kinderorthopedie)

Kinesitherapeuten: Nathalie Vermeire en Annelies Persyn
Ergotherapeuten: Annouk Deneels en Chloë Schaep
Logopedist: Katrien Cornelis
Orthopedagoge: Annick Somerlinck
6
110
 
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18
Selecteer een bestand aub.