Opleidingen details Sig vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Themadag: alles wat je moet weten over zindelijkheid! (ID nummer: 367388)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1217-10-2019 t/m 31-12-2019

De laatste tien jaar hebben meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat de leeftijd waarop een kind in onze westerse maatschappij zindelijk wordt verlaat is: kinderen zijn vandaag 12 tot 15 maanden later zindelijk dan in de jaren 1950. Het later voltooien van de zindelijkheidstraining kan nadelige gevolgen hebben, zowel voor het kind, de ouders als voor de samenleving. Vanuit onderzoek worden meerdere oorzaken beschreven.

Tijdens deze themadag belichten Alexandra Vermandel (auteur van het boek ‘Je kind zindelijk krijgen? Dat doe je zo!’) en Tine Van Aggelpoel in de voormiddag wat de oorzaken zijn, wat er lichamelijk gebeurd bij zindelijkheid, wanneer een kind er klaar voor is en hoe je het beste begint met een zindelijkheidstraining. In de namiddag zal Charlotte Van Herzeele spreken over de psychologische componenten die meespelen bij zindelijkheidstraining.

Ze heeft daarbij aandacht voor de normale, vertraagde en verstoorde zindelijkheidsontwikkeling, onder andere bij kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Wat loopt er anders bij deze laatste groep? Wat houdt een multidisciplinaire behandeling in? Hoe pak je de psycho-educatie van ouders aan? Zet je schrap voor een boeiende dag!De laatste tien jaar hebben meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat de leeftijd waarop een kind in onze westerse maatschappij zindelijk wordt verlaat is: kinderen zijn vandaag 12 tot 15 maanden later zindelijk dan in de jaren 1950. Het later voltooien van de zindelijkheidstraining kan nadelige gevolgen hebben, zowel voor het kind, de ouders als voor de samenleving. Vanuit onderzoek worden meerdere oorzaken beschreven. Tijdens deze themadag belichten Alexandra Vermandel (auteur van het boek ‘Je kind zindelijk krijgen? Dat doe je zo!’) en Tine Van Aggelpoel in de voormiddag wat de oorzaken zijn, wat er lichamelijk gebeurd bij zindelijkheid, wanneer een kind er klaar voor is en hoe je het beste begint met een zindelijkheidstraining. In de namiddag zal Charlotte Van Herzeele spreken over de psychologische componenten die meespelen bij zindelijkheidstraining. Ze heeft daarbij aandacht voor de normale, vertraagde en verstoorde zindelijkheidsontwikkeling, onder andere bij kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Wat loopt er anders bij deze laatste groep? Wat houdt een multidisciplinaire behandeling in? Hoe pak je de psycho-educatie van ouders aan?

Zet je schrap voor een boeiende dag!

Prof. dr. Alexandra Vermandel Coördinator KleinBekkenKliniek UZA Bekkenbodemtherapeut

Tine Van Aggelpoel Medewerker UZA Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Dr. Charlotte Van Herzeele Diensthoofd Klinische Psychologie AZ Sint-Jan, Brugge & Oostende
6
102
 
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18
Selecteer een bestand aub.