Opleidingen details Pro Education BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Fysiotherapie bij Reumatische Aandoeningen (ID nummer: 367383)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie39 

Beweging is de manier om uiteenlopende klachten van patiënten met reumatische aandoeningen af te remmen en om te zorgen dat ze blijven participeren in de maatschappij. Behandelt u regelmatig patiënten met reumatische aandoeningen? In deze basiscursus krijgt u de meest recente informatie over het vakgebied. Er wordt ingegaan op de pathofysiologie van de reumatische aandoeningen, maar ook op de inhoud van verschillende relevante KNGF richtlijnen en KNGF Standaarden Beweeginterventies. Daarnaast oefent u in de praktijk met reumapatiënten. Zo wordt er direct een koppeling gemaakt van de theorie naar de praktijk.

Resultaat

  • U heeft inzicht in het ontstaan en de gevolgen van reumatische aandoeningen
  • U stemt uw onderzoek en behandeling af op de specifieke mogelijkheden en hulpvraag van de patiënt
  • U kunt werken met de standaard beweeginterventie artrose en de richtlijn reumatoïde artritis van het KNGF
  • U heeft een beeld van uw rol als fysiotherapeut en de plaats van uw rol binnen de zorgketen
  • U zorgt ervoor dat de patiënt zijn dagelijkse bezigheden kan blijven uitoefenen

Doelgroep

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij reuma.

Aanpak

Na afloop van deze cursus weet u hoe een fysio- of oefentherapeutische behandeling de lichaamsbeweging kan bevorderen bij patiënten met reumatische aandoeningen. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent wordt gecombineerd met talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. De didactische werkvormen, zoals adviesgesprekken voeren en vele praktische oefeningen, ook met reumapatiënten, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Vakinhoudelijke Scholing (cursus of opleiding)
Bestand 
Programma.docx13 KB
Hoofdniveau
Geriatriefysiotherapie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen.  Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad.

Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.

Marathon 7
1213 PD
Hilversum
Postbus 447
1200 AK
Hilversum
020-5677999
Selecteer een bestand aub.