Opleidingen details Enraf-Nonius B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Masterclass (advanced) echografie Elleboog (level2) (ID nummer: 366870)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie84-10-2019 t/m 3-10-2021

Na het afronden van de Masterclass echografie Elleboog [level 2] kunt u een volledig en uitgebreid onderzoek van de elleboog uitvoeren met behulp van echografie.

Deze scholingsactiviteit is een verdieping op de basiscursus en daarmee een verdieping van de echografische diagnostiek van de elleboog. Hier zullen de basis probeposities uit de basiscursus herhaald worden,uitgebreid met specifieke, nieuwe posities. Alle structuren rondom de elleboog zullen op een gestructureerde manier door middel van echografie in kaart worden gebracht en aan elkaar gerelateerd met de diagnostiek van de elleboog. Er zal ingegaan worden op zowel artrogene, myogene en neurogene structuren.

Daarnaast wordt er ingezoomd  op de anatomie en het oefenen van verschillende probeposities, waar extra aandacht zal zijn voor de startpositie en scantechnieken, om zodoende een optimaal beeld te verkrijgen. Zo zal de cursist aan het einde van deze scholingsactiviteit een uitgebreid en specifiek diagnostisch onderzoek van de elleboog kunnen uitvoeren door middel van echografie.

Onderwerpen:

Anterieure aspect: art. cubiti, art. radiohumerale en art. humero-ulnare, biceps pees, m. brachialis, neuro-vasculaire structuren, n medianus.

Laterale aspect: gemeenschappelijke extensor pees, biceps pees, m. supinator, caput radii, art. radio-humerale, n. radialis.

Mediale aspect: gemeenschappelijke flexor pees, biceps pees, n. ulnaris, gewrichts stabiliteit

Posterieure aspect: recessus, triceps pees, biceps pees

Vakinhoudelijke Scholing (cursus of opleiding)
Hoofdniveau
Musculo Skeletaal Rug
Musculo Skeletaal bovenste extremiteiten
Overig
Tijd10:00 - 18:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 18:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 18:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Cursusaanbieder en leverancier van apparatuur voor Muskuloskeletale echografie, Shockwave en Percutaneous Needle Electrolysis voor fysiotherapeuten en (sport) artsen.

Vareseweg 127
3047 AT
Rotterdam
Postbus 12080
3004 GB
Rotterdam
010-2030666
Selecteer een bestand aub.