Opleidingen details FORTIOR

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Mindfulness bij mensen met een verstandelijke beperking (ID nummer: 366834)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd510-10-2019 t/m 9-10-2020

Zowel uit de literatuur als in de praktijk blijkt dat mensen met een verstandelijke beperking een grotere kans hebben op het ontwikkelen van gedrags- en psychische problemen. Ook is bekend dat ze meer stress ervaren en minder mogelijkheden hebben om met de stress om te gaan. Begeleiders en behandelaren ervaren dit dagelijks in hun werk. Mindfulness is een goed onderbouwde training die mensen leert met stress om te gaan door oplettend te zijn en in het hier en nu te ervaren wat er is in plaats van automatisch te reageren.

De docenten Marieke Leeflang (bewegingswetenschapper en ervaren senior psychomotorische therapeut) en Dieuwke Kluvers (orthopedagoog en Mindfulness trainer) geven Mindfulness trainingen aan cliënten en doen onderzoek naar het effect van Mindfulness. Marieke is gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met complexe problematiek en zeer uiteenlopende hulpvragen.

Op deze dag nemen Marieke en Dieuwke je mee in de theorie van de Mindfulness en stress. Vanuit ervaringsgerichte oefeningen ga je zelf aandacht geven aan het hier en nu en merken wat Mindfulness kan betekenen voor jezelf en de mensen met wie je werkt. De docenten geven je handvatten voor de aanpassingen die bij de doelgroep met een verstandelijke beperking horen. Daarnaast wordt je geïnformeerd over de laatste stand van zaken in het onderzoek naar Mindfulness in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

vak- en speltherapeuten
5,5
Nee
nvt
242,50
inclusief thee, koffie, lunch en certificaat
Bestand 
Beschrijving_MIND.pdf380 KB
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

FORTIOR biedt scholing aan op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsbeperking. Het bureau doet dat door het aanbieden van studiedagen die verzorgd worden door specialisten op het terrein van een bepaalde onderzoeks- of behandelmethode.

Buurkerkhof 9
3511 KC
Utrecht
06 40172907
Selecteer een bestand aub.