Opleidingen details Basic Trust Opleidingen BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

hechting en trauma in de behandelkamer (ID nummer: 366581)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd2923-9-2019 t/m 22-9-2020

In deze training leert u hechtingsproblematiek en de gevolgen van psychotrauma herkennen bij kinderen en jeugdigen. U krijgt inzicht in de samenhang van hechting, trauma en emotieregulatie, u leert hechtingsbevorderende interactievaardigheden toepassen, u leert daarmee de taal te spreken die basisvertrouwen biedt aan deze kinderen en hun ouders, u leert te stabiliseren in gezinssituaties waar de voorwaarden voor het ontwikkelen van basisvertrouwen onvoldoende aanwezig zijn. 

MBO en HBO-opgeleide zorgprofessionals werkend met kinderen & jeugd, zoals vaktherapeuten, pedagogisch medewerkers, ambulant gezinsbegeleiders, maatschappelijk werkers.
18
Ja
12
U dient rekening te houden met ongeveer 12 uur studiebelasting, dit betreft het voorbereiden door literatuurstudie en het maken van de opdrachten. Tevens het maken van de toets
990
het inschrijfgeld is inclusief koffie, thee, versnaperingen, een uitgebreide lunch en een reader met relevante artikelen.
Hoofdniveau
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Basic Trust is een landelijke organisatie gespecialiseerd in het herstellen of ontwikkelen van basisvertrouwen oftewel een veilige hechting bij kinderen en jongeren. Een tekort of gebrek aan basisvertrouwen ligt meestal ten grondslag aan de (emotionele en gedrags-)symptomen die het kind laat zien.
Kinderen en jongeren kunnen zich herstellen van moeilijke en pijnlijke ervaringen.
Voor dit herstel is de houding en de communicatie van de opvoeders met het kind van cruciaal belang. Dit vraagt van opvoeders specifieke kennis en vaardigheden. Basic Trust ondersteunt en traint opvoeders daarin. Naast behandelingen hebben wij een uitgebreid trainigsaanbod voor zorgprofessionals op het gebied van behandeling en diagnostiek bij hechtingsproblematiek of angstproblematiek. 

 

Singel 232
3311 KV
Dordrecht
088 227 40 00
Selecteer een bestand aub.