Opleidingen details Auxilium Academy
Vraagverheldering en jouw rol als professional (ID nummer: 366526)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering cliƫntondersteuners81-11-2019 t/m 31-10-2020
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Mantelzorgmakelaars81-11-2019 t/m 31-10-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Ken je dat?


Je hebt voor je gevoel een goed gesprek gehad en toch komt er niet uit wat jij ervan verwacht. En hoe komt het toch dat je waardevolle adviezen niet opgevolgd worden? Heb jij je wel eens afgevraagd wat een echt goed en professioneel gesprek eigenlijk is? En wat is jouw rol daarin dan precies?

De mantelzorgmakelaar/cliëntondersteuner


Wat doet de mantelzorgmakelaar/cliëntondersteuner in de kern? 

“De mantelzorgmakelaar is een onafhankelijk dienstverlener gespecialiseerd in mantelzorg- en cliëntondersteuning en ondersteunt mantelzorgers en cliënten om een gezonde balans in het leven te krijgen.”

Hoe doe je dat?


Hoe ondersteun je op een betrokken en professionele manier? Hoe zorg je ervoor dat jij er tijdens het gesprek achter komt wat er echt speelt? Hoe zorg je ervoor dat jouw uitwerking precies aansluit bij waar het echt om draait? Daar gaat onze training vraagverheldering over.

Doel van de training


Het doel van onze training is tweeledig. Je ontwikkelt bewustzijn op jouw rol als professional en je leert de kunst van vragen stellen. Je komt sneller tot de kern van de problematiek en je dienstverlening wordt betekenisvoller. 

Wat leer je precies?


  • Verwondering en aannames

Onze training leert je jouw verwondering in te zetten om vervolgens oordeelloos te communiceren. Je leert dat jouw aannames de belangrijkste bron van misverstanden, van elkaar niet begrijpen zijn en je leert hiermee omgaan. 

  • Ken jezelf

 Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij in contact kunt staan met een ander. Daar zijn wij van overtuigd. Per slot van rekening ben jij als persoon het belangrijkste instrument. Je leert naar jezelf te luisteren en je wordt je bewust van de invloed van je overtuigingen.

  • De kunst van vragen stellen

Vragen stellen! Hét instrument voor mantelzorgmakelaar/cliëntondersteuners om tot de kern te komen. Je leert de kracht van open vragen, van gesloten vragen en van stiltes kennen. Je leert om te gaan met emoties en om suggestieve en meerkeuzevragen te vermijden. Tot slot leer je om jouw intuïtie om te zetten in een betekenisvolle vraag. 

Betrokken en professioneel ondersteunen


 Wil jij ook leren betrokken en professioneel ondersteunen? Schrijf je dan in op Auxilium Academy

Beroepsgroep
Register Cliƫntondersteuners
Register Mantelzorgmakelaars
Nee
Bestand  
Vraagverheldering.pdf13-6-2019 13:112618 KB
 CliĆ«ntondersteuners
 Mantelzorgmakelaars
HoofdniveauSubniveauSub-subniveau
SectorenOverigAlle sectoren
Tijd10:30 - 17:15
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:30 - 17:15
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:30 - 17:15
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:30 - 17:15
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Auxilium Academy is er exclusief voor mantelzorgmakelaars. Met onze kernwaarden kwaliteit, professionaliteit, integriteit en betrokkenheid dragen wij bij aan het succes van mantelzorgmakelaars.

Wij zijn mensen uit de praktijk, weten wat het is om mantelzorgers en zorgvragers te ondersteunen en hebben passie voor trainen en opleiden.
't Corso
8408HW
Lippenhuizen
0653336601