Opleidingen details Maastricht UMC+, afdeling Netwerk Acute Zorg Limburg

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Symposium 20 jaar Traumacentrum, de patiënt centraal in het traumanetwerk (ID nummer: 366471)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
nascholing Orthopedie231-10-2019 t/m 30-10-2020

20 jaar Traumacentrum

 

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat in Nederland de 10 traumacentra opgezet werden. In 1999 werd de opdracht gegeven tot de ontwikkeling van een traumazorg systeem, waarin het traumacentrum een leidende en coördinerende rol moest spelen in de verbetering van de zorg van de patiënt na een ongeval. De zorg van deze patiënt varieert van het behandelen van eenvoudige letsels tot de opvang en behandeling van ernstige gewonden. In de afgelopen 20 jaar is ook vanuit het MUMC+ samen met de ketenpartners hard gewerkt aan de verbetering van deze ketenzorg. Hiertoe heeft het traumacentrum ook de opdracht gekregen om een regionaal kenniscentrum te vormen en indicatoren en uitkomsten van zorg te meten. Al deze ontwikkelingen in de trauma ketenzorg zijn in gang gezet met één gezamenlijk doel: de kwaliteit van leven van patiënten met een ongeval verbeteren. Om de patiënt centraal te stellen in deze ketenzorg zal de zorg niet alleen effectief moeten zijn en continuïteit moeten bieden, maar dient de patiënt ook meer de regie over de zorg te krijgen. 

Dit mini-symposium zal niet alleen stilstaan bij de ontstaansgeschiedenis van het traumacentrum in Maastricht, het zal ook de rol van het traumacentrum in de ketenzorg en de toekomst van de traumazorg in de regio Limburg laten zien. Dit alles natuurlijk in het licht om de patiënt ook in de traumazorg centraal te stellen.

(Mini)symposium
0
Hoofdniveau
Traumatologie
Tijd16:00 - 19:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen20 jr TC-PI-00339

Het Netwerk Acute Zorg Limburg heeft als missie de acute patiënt op de juiste plek, op het juiste tijdstip, de juiste behandeling geven, in goede afstemming en samenwerking met andere ketenpartners in de regio.

P. Debyelaan 25
6229 HX
Maastricht
Postbus 5800
6202 AZ
Maastricht
043-3876389
Selecteer een bestand aub.