Opleidingen details De Kontekst Amsterdam/Systeem Academie
De tweedaagse basistraining volgens de methodiek Een Taal Erbij (ID nummer: 366269)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing praktijkondersteuners128-5-2019 t/m 7-5-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Het doel van de cursus is het zelf leren werken met het materiaal en op die manier Een Taal Erbij te creëren naast onze verbale taal, alsmede om een integratie te bereiken tussen het praten en het gelijktijdig hanteren van de poppetjes en het materiaal. Je leert hoe je je handen kan laten doen wat je intuïtie ingeeft en ze te laten neerzetten wat een cliënt probeert te zeggen of niet in woorden uit kan drukken. Aan het einde van deze cursus kunnen de deelnemers:

De eigen hulpverlenersrelatie met Een Taal Erbij neerzetten en hebben deelnemers daar meer inzicht in.

Het basismateriaal van Een Taal Erbij toepassen.

Systemische en contextuele begrippen met Een Taal Erbij neerzetten.

Een rouwpad uitzetten.

Parentificatie uitbeelden.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
GGZ-agogenRegisterplein
Maatschappelijk werkRegisterplein
RegisterpleinRegisterplein
Sociaal AgogenRegisterplein
Sociaal WerkersRegisterplein
1 2
workshop
Het doel van de cursus is het zelf leren werken met het materiaal en op die manier Een Taal Erbij te creëren naast onze verbale taal, alsmede om een in-tegratie te bereiken tussen het praten en het gelijktijdig hanteren van de pop-petjes en het materiaal. Je leert hoe je je handen kan laten doen wat je intu-itie ingeeft en ze te laten neerzetten wat een cliënt probeert te zeggen of niet in woorden uit kan drukken. Aan het einde van deze cursus kunnen de deel-nemers:
• De eigen hulpverlenersrelatie met Een Taal Erbij neerzetten en hebben deelnemers daar meer inzicht in.
• Het basismateriaal van Een Taal Erbij toepassen.
• Systemische en contextuele begrippen met Een Taal Erbij neerzetten.
• Een rouwpad uitzetten.
• Parentificatie uitbeelden.
395
8
12
Els Ydo (1946)
Systeemtherapeut en contextueel therapeut Master Class, geregistreerd bij de NVRG als lid (nr: 11525). Vanaf het allereerste begin actief en inhoudelijk betrokken bij de ontwikkeling van de methodiek Een Taal Erbij, die is bedacht door Marleen Diekmann. In de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de opleiding van honderden hulpverleners. Een aantal deelnemers geeft nu zelf trainingen met de poppetjes.
Na de afsplitsing van De Kontekst zelfstandig verder gaand met de uitbouw van het gedachtegoed van Marleen Diekmann. Met veel enthousiasme en inspiratie, mede op basis van de samenwerking met Petra Kruijdenberg en Tessel Zwart, die al jarenlang hun steentje hebben bijgedragen aan de trainingen en themadagen. De meeste themadagen hebben zij zelf mede ontwikkeld en gegeven.
Doelstelling voor de nabije toekomst is ideeën over nieuwe toepassingen van de methodiek te ontwikkelen en tijdens de trainingsbijeenkomsten een gemoedelijke, maar professionele omgeving voor de deelnemers te creëren. Interactieve inspiratie en optimale begeleiding staan centraal.

Petra Kruijdenberg (1963)
Familie/systeemtherapeut en werkzaam bij een GGZ behandelcentrum in Hilversum. Lid van de NVRG onder nr 2091, supervisor en leertherapeut NVRG. Geeft trainingen en workshops aan GGZ- en jeugdinstellingen in het land en is als cursusdocent betrokken bij de Rino Utrecht. Specialisaties zijn emotiegerichte therapieën als Attachment Focused Therapy en de EFT. Begeleidster van ouders, die zijn vastgelopen in complexe echtscheidingen. Sinds 2011 -- en vanaf dit jaar als partner van De Kontekst Amsterdam – met heel veel plezier bezig haar opgedane kennis over te dragen aan andere hulpverleners. In de gesprekken met gezinnen en relatie therapieën zijn de poppetjes voor haar onmisbaar geworden, omdat het werken met ‘de taal’ onder meer overzicht en inzicht biedt en behandelingen versnelt.

Tessel Zwart MSc (1971)
Systeemtherapeut en psycholoog en in opleiding tot psychotherapeut. Werkt bij een psychotherapiepraktijk in Utrecht met volwassenen en partnerrelaties. Komt in haar dagelijkse werk thema’s als identiteitsontwikkeling, relatieproblemen, rouw, trauma, problemen rondom werk en opleiding geregeld tegen. Uitganspunt is het belang van breder te kijken dan naar alleen de klacht zelf, omdat de levensomstandigheden van cliënten (gezin, relaties, werk of opleiding) een grote rol spelen bij het ontstaan van de klachten en bij het vinden van oplossingen. Als partner van De Kontekst Amsterdam en dochter van één van de bedenkers van Een Taal Erbij zijn de poppetjes voor haar echt contextueel erfgoed.
12
De doelgroep is werkenden op alle terreinen van de hulpverlening en aanverwante beroepen.
Kortdurende hulp. Een Taal Erbij helpt doelgericht en samen met de patiënt snel tot de kern van het probleem te komen. Het is ondersteunend aan de gespreksvoering, erkennend voor de patiënt en is hulpmiddel voor de hulpverlener zelf om tot een gelijkwaardige relatie te komen waardoor de patiënt zich gezien voelt en tot vragen te komen die anders ongezien/ongezegd blijven.
 
 
Nee
Ja
 Ik ga akkoord met het invoeren van de presentie in PE-online uiterlijk 6 weken na afloop van de nascholing
20-11-2019 t/m 21-11-2019
Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

10-9-2019 t/m 11-9-2019
Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

8-5-2019 t/m 9-5-2019
Tijd09:30 - 16:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Trainings- en opleidingcentrum volgens de methodiek Een Taal Erbij

Fred Roeskestraat 92 A3
1076 ED
Amsterdam
0621542422