Opleidingen details De Wever / HRM Leren & Ontwikkeling

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Jong en dement, wie is het die mij herkent (ID nummer: 366256)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3317-9-2019 t/m 16-9-2020

De meeste mensen brengen dementie vooral met ouderdom in verband, maar bij naar schatting 12.000 mensen in Nederland vangt deze ziekte voor het 65ste levensjaar aan wat specifieke problemen met zich meebrengt, zowel voor de persoon zelf als voor de omgeving. Dit vraagt om een gespecialiseerd zorgaanbod om in de behoefte van deze specifieke doelgroep te kunnen voorzien.

Elk verhaal van dementie op jonge leeftijd is een zoektocht. Dat begint al met de zoektocht naar de juiste diagnose. Die laat voor jonge mensen met dementie vaak langer op zich wachten dan bij ouderen (gemiddeld 4,4 tegen 2,8 jaar). Verwijzers spelen hierbij een belangrijke rol. Het huidige zorgaanbod staat beschreven in de ‘zorgstandaard Dementie op jonge leeftijd’ (KCJD, 2015) een verbijzondering van de zorgstandaard Dementie die in 2013 verscheen. Deze verbijzondering is nog nergens in Nederland volledig geïmplementeerd, waardoor de zorg voor jonge mensen met dementie onvoldoende is ingebed in bestaande netwerken.

Naar aanleiding van de ontwikkeling van de regionale richtlijn in Midden-Brabant, worden in dit symposium verwijzers geïnformeerd over de verschijnselen van jonge mensen met dementie en het nieuwe zorgpad, wat bijdraagt aan tijdige verwijzing naar de juiste expertcentra.

Na afloop van het symposium:

  • Herkent de deelnemer de tien signalen van dementie op jonge leeftijd.
  • Is de deelnemer bekend met de regionale zorgstandaard Dementie op jonge leeftijd.
  • Kan de deelnemer vanuit zijn/haar positie bijdragen aan het implementeren van de regionale zorgstandaard.
  • Kent de deelnemer de 11 punten van goede zorg voor jonge mensen met dementie.
  • Heeft de deelnemer actuele wetenschappelijke kennis opgedaan over de medische impact van dementie op jonge leeftijd (NeedYD-II)
(Mini)symposium
0
Tijd16:00 - 20:30
LocatieTilburg (NL) (Toon kaart)

De Wever is dé organisatie op het gebied van ouderenzorg in Tilburg. U bent bij De Wever aan een vertrouwd adres als het om zorg, behandeling of diensten in een van onze locaties of bij u thuis.

De Wever Wonen is er voor u als u recht hebt op thuiszorg maar het moeilijk vindt om thuis te blijven wonen. Dan is een appartement in een veilige omgeving wellicht een oplossing.

Dr.Deelenlaan 6
5042 AD
Tilburg
Postbus 1173
5004 BD
Tilburg
013 464 4463
Selecteer een bestand aub.