Opleidingen details OCA Facility bv

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Oncologische Revalidatie (ID nummer: 366230)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 21219-11-2019 t/m 18-11-2020

Kanker is een veel voorkomende ziekte In Nederland en het aantal mensen bij wie de diagnose kanker wordt gesteld zal nog steeds toenemen de komende tijd.  Gelukkig overleven steeds meer patiënten kanker maar er kunnen nog onzichtbare gevolgen zijn die hen hinderen in het dagelijks leven.

Pijn, vermoeidheid en slaapproblemen zijn vaak gehoorde klachten als gevolg van de chirurgische behandeling, chemo- en/of hormoontherapie en hebben vaak een negatieve invloed op de manier van leven. Het leven, zoals mensen altijd gewend zijn geweest is veranderd, met mogelijk een verminderde arbeidsparticipatie.

Oncologische revalidatie kan een groot deel van deze groep ex-patiënten helpen beter om te gaan met de gevolgen van kanker waardoor kwaliteit van leven toeneemt of nog beter, men het voormalige niveau weer gaat bereiken. 

Vanuit de landelijke richtlijn Oncologische revalidatie (IKNL) hebben wij een oncologisch behandelprogramma en bijbehorend scholingsprogramma ontwikkeld. Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van OCA: revalidatieartsen, physician-assistants, fysiotherapeuten, psychologen, ergotherapeuten, bedrijfsfysiotherapeuten.

Workshop
0
Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van OCA: revalidatieartsen, physician-assistants, fysiotherapeuten, psychologen, ergotherapeuten, bedrijfsfysiotherapeuten en wordt gratis aangeboden aan onze medewerkers. Uniek is dat alle disciplines van OCA deelnemen en kennis en ervaringen kunnen delen. De basis scholing bestaat uit theoretische uitleg, workshop en vaardigheidstrainingen. Ontwikkeling van kennis over de late gevolgen van kanker, de impact van kanker op het dagelijks leven van een cliënt en gebruik van gesprekstechnieken voor deze doelgroep worden doornomen.
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 2DatumTijd
Dag 1 (2 dag delen)619-11-201910:30 - 20:30
dag 2 (2 dag delen)628-11-201910:30 - 20:30

OCA is specialist in het aanbieden van programma's gericht op Werkhervatting & Re-integratie en Poliklinische revalidatie 

OCA Academy verzorgt (na)scholing gericht op multidisciplinaire problematiek (chronische pijn, chronische klachten bewegingsapparaat, etc) voor medici die frequent te maken hebben met deze complexe doelgroep, zoals bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, huisartsen, reumatologen, anaesthesisten, neurologen, orthopeden, etc.


 

Paasheuvelweg 26
1105 BJ
Amsterdam
Postbus 12831
1100 AV
Amsterdam
020-3121680
Selecteer een bestand aub.