Opleidingen details Els4Organising

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Move knowledge, not patients (ID nummer: 366219)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 246-11-2019 t/m 5-11-2020

Het congres staat in het teken van Netwerkgeneeskunde. Wat wil zeggen mogelijkheden om als zorgverleners met elkaar te verbinden en zo een netwerk rond de patiënt te vormen. Dit thema laten we het hele congres op diverse manier terugkomen. 

Op woensdag wordt vooral besproken hoe je een nieuw idee ook uit kunt bouwen tot een gefinancierd zorgmodel. Er worden voorbeelden besproken van netwerkgeneeskunde en samenwerken in de praktijk. Diverse grote partijen zoals NZA, zorgverzekeraar, bestuurders en zorgverleners uit eerste en tweede lijn geven hun visie en ervaringen. Om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over mogelijkheden en onmogelijkheden binnen ieders verantwoordelijkheid. 

Op donderdag beginnen we plenair met een uiteenzetting over het succesvolle anderhalve lijn initiatief in Friesland. Waarbij er stilgestaan wordt bij de winst voor patiënten en zorgverleners, maar waarbij ook ingegaan zal worden op de financiële en organisatorische kant van dit initiatief. 

Vanaf de tweede helft van de ochtend wordt het programma medisch inhoudelijker, maar wel heel bewust op een brede, vakoverstijgende en samenwerkende manier. In kleine workshops wordt vanuit casuïstiek een bepaald onderwerp besproken. Hierbij komen ook de mogelijkheden van nieuwe manieren van samenwerken en organiseren aan bod. 

De onderwerpen voor de workshops is heel divers en elke workshop wordt voorgezeten door een multidisciplinair duo.

De reden om ABAN accreditatie aan te vragen voor deze donderdag is dat we graag een heel breed publiek hebben met artsen uit eerste en tweede lijn, verzekeringsartsen en arbeidsgeneeskundigen. Zodat we ook daadwerkelijk een brede samenwerking en dialoog kunnen krijgen. Die hopelijk tot nieuwe inspiratie leidt.

 

 

 

(Meerdaags) Congres
129
Programma woensdag 6 november € 129,=
Diner woensdag 6 november € 59,=
LocatieDriebergen-Rijsenburg (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1 en 2DatumTijd
Hoe kun je een nieuw idee ook uitbouwen tot een gefinancierd zorgmodel. Er worden voorbeelden besproken van netwerkgeneeskunde en samenwerken in de praktijk. 406-11-201915:30 - 20:00
HELE DAG IS VERVALLEN. IS NU MAAR 1 DAG!007-11-201909:00 - 17:00

Organisatie van congressen en nascholingen

Burg. Wallerweg 14
3991 DM
Houten
0306340851
Selecteer een bestand aub.