Opleidingen details Boerhaave Nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gynaecologie voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde (ID nummer: 366143)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten631-10-2019 t/m 30-10-2020

Als specialist ouderengeneeskunde en huisarts komt u regelmatig voor verschillende vraagstukken te staan. Er is veel aandacht voor buikklachten en oncologie; de gynaecologische klachten worden vaak wat minder belicht. Wat is de beste behandeling bij een afwijking van de vulva, of bij hevig menstrueel bloedverlies of een gynaecologische tumor?

Tijdens deze cursus gaan we dieper in op verschillende gynaecologische klachten. U leert bepaalde situaties herkennen en met verschillende vraagstukken om te gaan. Na het volgen van de cursus herkent u onder meer het volgende:

  • Afwijkingen van de vulva
  • Buikklachten die passen bij ‘mesh’-problematiek
  • Gynaecologisch tumoren en hun risicofactoren

Toepasbare kennis
Wat zijn de eerste resultaten van een HPV-vaccinatie? Experts nemen u mee langs de verwachte resultaten. Verder leert u alles over het screeningsprogramma voor cervixcarcinoom in Nederland en het buitenland. Ook wordt uw kennis over anticonceptie en kleine kwalen in de gynaecologie weer opgefrist.

Na het volgen van de cursus bent u bijgepraat over de behandeling van ovariumcarcinoom. Ook bent u op de hoogte van de diagnostiek en behandeling van complicaties die vroeg in de zwangerschap kunnen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn comorbiditeit, herhaalde miskramen en EUG.

Leer nieuwe vaardigheden
De cursus is zeer praktisch ingericht. Een belangrijke doelstelling is dat u nieuwe vaardigheden opdoet die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Na de cursus bent u na het bijwonen van de workshops onder andere in staat:

  • Effectieve diagnostiek te doen en voorlichting geven over (de behandeling van) hevig menstrueel bloedverlies
  • Pessarium te plaatsen en advies te geven over de behandeling van prolaps.

 

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
170
Tijd09:55 - 17:00
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Boerhaave Nascholing is de oudste post-academische onderwijsorganisatie op geneeskundig gebied (PAOG) in Nederland.

Met Boerhaave Nascholing wil het LUMC medici en medisch wetenschappelijk onderzoekers inspireren de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen. Ons doel is dat zij steeds de best mogelijke patiëntenzorg leveren. Met deze nascholingsmissie wil het LUMC motiveren, enthousiasmeren en aanzetten tot handelen door een hoge kwaliteit van de nascholing. Die hoge kwaliteit betreft:de inhoud, namelijk actuele thema’s;
de vorm, zoals vooraanstaande sprekers, afwisselend en interactief programma, onderwijskundig maatwerk, e-learning e.d.;
de organisatie en de dienstverlening.
 

Hippocratespad 21
2333 ZD
LEIDEN
Postbus 9600
2300 RC
LEIDEN
071-5268515
Selecteer een bestand aub.