Opleidingen details TelePsy
Limburgs E-Health Symposium 2019 (ID nummer: 366121)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing praktijkondersteuners46-9-2019 t/m 5-9-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Op vrijdag 6 september 2019 organiseert TelePsy in samenwerking met de Open Universiteit het Limburgs E-Health Symposium. Tijdens de plenaire lezingen worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-mental health en de huidige stand van zaken met betrekking tot de effectiviteit van e-mental health interventies. Er wordt ingegaan op de werkingsmechanismen binnen online psychotherapie. Tevens wordt er inzicht verschaft in de verschillende manieren waarop e-health een rol kan spelen bij leefstijlverbetering. Er is ook aandacht voor toepassing van e-health bij kwetsbare groepen, zoals mensen met beperkte digitale vaardigheden en mensen met een laag opleidingsniveau. 
In de middag hebben de deelnemers keuze uit verschillende workshops, waarin telkens wordt stilgestaan bij de mogelijkheden van e-mental health. Er vinden workshops plaats rondom acceptance and commitment therapy, suïcide preventie, EMDR met virtual reality, digitale triage in de ggz en het verhogen van de therapietrouw bij de inzet van e-mental health.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
symposium
Tijdens de plenaire lezingen worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-mental health en de huidige stand van zaken met betrekking tot de effectiviteit van e-mental health interventies. Er wordt ingegaan op de werkingsmechanismen binnen online psychotherapie. Tevens wordt er inzicht verschaft in de verschillende manieren waarop e-health een rol kan spelen bij leefstijlverbetering. Er is ook aandacht voor toepassing van e-health bij kwetsbare groepen, zoals mensen met beperkte digitale vaardigheden en mensen met een laag opleidingsniveau.
In de middag hebben de deelnemers keuze uit verschillende workshops, waarin telkens wordt stilgestaan bij de mogelijkheden van e-mental health. Er vinden workshops plaats rondom acceptance and commitment therapy, suïcide preventie, EMDR met virtual reality, digitale triage in de ggz en het verhogen van de therapietrouw bij de inzet van e-mental health.
175
75
250
Dr. Viviane Thewissen is universitair docent bij de faculteit ‘Psychologie en Onderwijswetenschappen’ van de Open Universiteit. Daarnaast is zij als geaffilieerd post-doc onderzoeker verbonden aan de Universiteit Maastricht.
Prof. dr. Jacques van Lankveld is hoogleraar klinische psychologie bij de faculteit ‘Psychologie en Onderwijswetenschappen’ van de Open Universiteit.
Prof. dr. Catherine Bolman is hoogleraar e-health-toepassingen voor kwetsbare groepen bij de faculteit ‘Psychologie en Onderwijswetenschappen’ van de Open Universiteit.
Dr. Tim Batink is GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog. Hij is tevens assistant professor bij de vakgroep Levenslooppsychologie van de Open Universiteit, met als aandachtsgebied ACT. Ook is hij research affiliate bij de Universiteit Maastricht en de KU-Leuven.
Ellen Leyds is GZ-psycholoog bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Daarnaast is zij werkzaam als behandelaar in haar eigen vrijgevestigde praktijk.
Tjeu Theunissen is psycholoog en oprichter van SilVRmind, waarmee hij een EMDR-oplossing heeft ontwikkeld met behulp van virtual reality (VR). Hij onderzoekt momenteel de VR-methode aan de Universiteit Maastricht.
Dr. Ies Dijksman is psycholoog en werkzaam als R&D manager bij TelePsy.
Dr. Gerthe Veen is psychiater en coördinator van de afdeling Aanmelding & Informatie bij GGZinGeest.
Dr. Michiel Bosman is psychiater en bestuurder bij Dokter Bosman.
4,25
Huisartsen, praktijkondersteuners ggz, (gz)psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere professionals werkzaam in de ggz en huisartsenzorg
Plenaire lezingen en parallelsessies (workshops)
 
 
Ja (geef hieronder aan door wie)
TelePsy
Ja
 Ik ga akkoord met het invoeren van de presentie in PE-online uiterlijk 6 weken na afloop van de nascholing
6-9-2019
Tijd10:15 - 15:45
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

TelePsy is opgericht in 2010 in samenwerking met verschillende huisartsen en GGZ-professionals. In eerste instantie heeft TelePsy zich toegelegd op de ontwikkeling van een internetapplicatie voor triage, diagnostiek en effectmeting. In 2011 werd de applicatie van TelePsy door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie verkozen tot beste testapplicatie van Nederland, op basis van gebruikersvriendelijkheid, functionaliteit en prijs. De jaren erna werden steeds meer functionaliteiten en content toegevoegd, waaronder psycho-educatie, oefeningen, dagboeken en modules.

Inmiddels wordt het TelePsy Platform ingezet door duizenden zorgaanbieders, variërend van kleine vrijgevestigde praktijken tot grote zorginstellingen. Jaarlijks worden meer dan 200.000 nieuwe cliënten ingevoerd. TelePsy is actief in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Bij de ontwikkeling van onze content werkt TelePsy samen met verschillende experts en universiteiten in binnen en buitenland. TelePsy is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd.

Gelissendomein 8-10
6229 GJ
Maastricht
Gelissendomein 8-10 (bus 40)
6229 GJ
Maastricht
043-3507385