Opleidingen details Stichting DOKh

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gezamenlijke besluitvorming bij stuitligging (ID nummer: 366118)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing310-2-2020 t/m 9-2-2023
Methodisch intercollegiaal overleg210-2-2020 t/m 9-2-2023

Cliënten waarvan de foetus rond de a terme datum in stuitligging liggen (3 a 4 %) krijgen te maken met keuzes waarbij de opties veelal gekenmerkt worden door het feit dat ze zowel een voordeel als een nadeel in zich hebben. Hierdoor kunnen cliënten (en hun partners) zich voor een dilemma gesteld zien, hetgeen hun keuze voor het te volgen beleid bemoeilijkt. Deze keuze kan daarnaast gecompliceerd worden door ervaringen en keuzes van anderen die sturing geven aan het besluitvormingsproces op een wijze die niet per sé in lijn is met de huidige effidence.

De vraag is hoe je als zorgprofessional zinnig met deze vraagstukken en dynamiek om kunt gaan. We weten dat zorg die aansluit op- en rekening houdt met de werkelijke behoeften van cliënten en tegelijk past binnen de mogelijkheden van de betrokken zorgverleners tot betere uitkomsten leidt. Daarom wordt gezamenlijke besluitvorming als een passend ervaren om in gesprek te gaan over het te volgen beleid bij een stuitligging, hoewel dat niet altijd even makkelijk is.

DOKh biedt u de praktische scholing Gezamenlijke besluitvorming bij stuitligging. Tijdens de scholing worden recente effidence betreffende beleid bij stuitligging methodisch, interactief doorgenomen, wordt de kern van de gespreksvorm ‘gezamenlijke besluitvorming’ besproken en krijgt u de gelegenheid om een gesprek te oefenen met een actrice.

Tijdens het oefenen worden intervisie over eigen handelen, ervaringen en het oefenen met gespreksvaardigheden afgewisseld. Beide onderdelen van de MIO staan onder begeleiding van een zeer ervaren docent en actrice.

In de intervisie en rollenspelen gaan we onder andere in op:

  • Herstructureren, opfrissen en verdiepen van uw kennis over het beleid bij een stuitligging die dienend is aan de cliënte en uzelf;
  • Ervaren en reflecteren op de drie fases van gezamenlijke besluitvorming; introductie van de keuze, uitwisselen van informatie, hulp bieden bij besluitvorming;
  • Schakelen tussen de rol van coach/counselor en gezondheidsbevorderaar, en dit zo nodig aan de cliënt uitleggen;
  • Ervaren van het bieden van zorg waarbij rekening gehouden wordt met alle drie de pijlers van Evidence Based Medicine;
  • Stilstaan bij eigen opvattingen betreffende het beleid bij een stuitligging.
190
Bestand 
Programma.docx12 KB
Hoofdniveau
MIO
Tijd13:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 11:00
Locatie
OpmerkingenONLINE

DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100
Selecteer een bestand aub.