Opleidingen details UMC Utrecht / Medische Technologie en Klinische Fysica

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan dient u de presentie zelf in te geven nadat u bent ingelogd in PE-Online.

Medische Lasers in de klinische praktijk (lasercursus): Fysische interactie, Veiligheid en Medische toepassing (ID nummer: 366002)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Werkterrein - Algemene Klinische Fysica (AKF)711-10-2019 t/m 10-10-2020

In deze cursus krijgt u informatie over de verschillende lasers die in het ziekenhuis gebruikt worden. De basiswerking van lasers wordt uitgelegd. Het mechanisme waarop de klinische behandeling gebaseerd is wordt uitgelegd en visueel gepresenteerd. Effectieve klinische behandeling en veilig werkwijzen worden getoond. Onderwerpen zoals veiligheid, toepassing, aanschaf en beheer zullen vanuit een praktisch oogpunt benaderd worden.

De cursus wordt jaarlijks gegeven, afwisselend in het UMC Utrecht en in het VUMC Amsterdam. Deze cursus is interessant voor lasergebruikers en direct betrokkenen: medisch specialisten, medisch specialisten in opleiding, anesthesie- en operatieassistenten, klinisch fysici, medisch technici en arbodeskundigen. De cursus sluit aan bij de trainingseisen van NEN 60825 en past in een opleiding tot Laser Safety Officer.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Algemene Klinische Fysica (AKF)Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica/OKF
Vereniging voor Ziekenhuis Instrumentatietechnici (VZI)Vereniging voor Ziekenhuis Instrumentatietechnici (VZI)
7
Nee
Tijd10:00 - 18:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 18:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 18:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Het cluster Medische Technologie & Klinische Fysica (MTKF) rust op vier belangrijke pijlers: de afdelingen Beheer, Ontwikkeling, Klinische Fysica en Pontes Medical.

Beheer draagt de verantwoordelijkheid voor alle medische apparatuur binnen het UMC Utrecht. De medisch technologen verstrekken adviezen over de aanschaf van apparaten, voorzien in het onderhoud en zijn bepalend bij de afschrijving.
Ontwikkeling bouwt apparatuur die niet commercieel verkrijgbaar is. De afdeling ondersteunt hiermee vraaggestuurde patiëntenzorg en klinisch onderzoek.
De afdeling Klinische Fysica bedenkt nieuwe behandeltherapieën binnen het medisch centrum in nauwe samenwerking met het behandelend personeel. De klinisch fysici spelen een grote rol op het gebied van patiëntveiligheid en onderwijs.
Pontes Medical valoriseert het enorme arsenaal aan kennis binnen het cluster door deze kennis om te zetten in producten. Indien haalbaar en wenselijk worden de producten naar de markt begeleid.

 

Heidelberglaan 100 Utrecht
3584 CX
Utrecht
UMC Utrecht Medische Technologie en Klinische Fysica Kamer F01.218 Huispost C01.230
3508 GA
Utrecht
088-7557200
Selecteer een bestand aub.