Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Seminar HSK ’Obsessief-compulsieve stoornissen en Conversiestoornissen’ (ID nummer: 365784)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3317-9-2019 t/m 16-9-2020

Deel 1 Obsessief-compulsieve stoornissen

De prevalentiecijfers voor de obsessief-compulsieve stoornis in de bevolking liggen tussen de 1.8% en 2.3%. Hoewel de obsessief-compulsieve stoornis relatief vaak voorkomt onder de bevolking worden deze patiënten slechts zelden naar de Specialistische GGZ doorverwezen. Obsessief-compulsieve stoornissen zijn ernstige stoornissen waarvoor al jarenlang evidencebased psychologische behandelingen beschikbaar zijn. Het gaat meestal om patiënten met een ernstige, complexe aandoening. Echter, patiënten met deze ernstige en invaliderende klachten worden vaak niet adequaat behandeld. Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan het herkennen van en de differentiaal diagnostiek van de obsessieve-compulsieve stoornis en worden de evidence-based psychologische behandelingen besproken en geïllustreerd.

Deel 2 Conversiestoornissen

Een conversiestoornis is een psychische stoornis waarbij de motorische of sensorische functies verstoord zijn. In de DSM-5 wordt de conversiestoornis aangeduid als functioneel neurologisch symptoomstoornis (FNSS) en valt onder de categorie van de somatisch-symptoomstoornis en verwante stoornissen. De prevalentie van de stoornis in de bevolking liggen tussen de 0.01 en 0.03%. In 2017 is het protocol vernieuwd. In dit overzichtelijke behandelprotocol zijn er voor de diverse conversieklachten, waaronder spraakproblemen, aanvallen of convulsies en met anesthesie of sensibiliteitsverlies verschillende klacht specifieke behandelingen opgenomen. De behandeling bestaat uit hypnose en/of katalepsie-inductie en shapingtechnieken. Tijdens deze workshop maken de deelnemers kennis met de diverse behandeltechnieken door het tonen van dvd-fragmenten, een demonstratie en het zelf toepassen van de katalepsie-inductie.

(Mini)symposium
Bestand 
Flyer.pdf109 KB
0
De directie van HSK nodigt u van harte uit om gratis aan dit seminar deel te nemen!
Tijd17:00 - 21:15
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.