Opleidingen details Medische Psychologie AMC

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training vaardigheden Gedeelde Besluitvorming in de palliatieve oncologische zorg (ID nummer: 365740)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing interne geneeskunde44-9-2019 t/m 3-9-2020

Deze training wil deelnemers leren Gedeelde Besluitvorming (GB) toe te passen in gesprekken met patiënten met ongeneeslijke kanker. Het gaat om gesprekken over het starten, voortzetten, stoppen of wijzigen van palliatieve systemische therapie. De nascholing richt zich op medisch oncologen. De training bestaat uit 1 trainingsbijeenkomsten waarin met name wordt geoefend met een acteur-patiënt. De training wordt bij voorkeur voorafgegaan door een e-learning, welke apart wordt geaccrediteerd. De trainingsbijeenkomst heeft specifiek de volgende leerdoelen:
Kennis: De deelnemer kan het gespreksmodel van gedeelde besluitvorming (GB) beschrijven, bestaande uit 4 stappen (Agenderen, Informeren, Wikken en wegen, Besluiten).
Attitude: De deelnemer staat na de training (overwegend) positief tegenover GB. De deelnemer toont zich na de training bereid en voelt zich in staat GB in de praktijk toe te passen (motivatie).
Vaardigheden: De deelnemer kan vaardigheden die vereist zijn voor GB toepassen in zowel een consult over de start van de behandeling als een consult over het continueren of wijzigen van de behandeling van ongeneeslijke kanker. Hieronder valt: (1) uitleggen dat er een beslissing dient te worden genomen over de behandeling waarbij de keuze afhankelijk is van de voorkeur van de patiënt, (2) evenwichtig informeren over de voor- en nadelen van de verschillende behandelingsmogelijkheden (3) de overwegingen en behandelingsvoorkeur van de patiënt verkennen en (4) een gedeelde beslissing nemen, dat wil zeggen een weloverwogen beslissing waar beide partijen achter staan op een manier waarover beide partijen tevreden zijn.Specifiek voor de palliatieve setting is de deelnemer in staat te informeren over de optie om de behandeling te richten op enkel het verlichten van klachten, op juiste wijze te informeren over prognose en wensen en voorkeuren in de laatste levensfase te verkennen opm tot een goede beslissing te komen. 

Workshop
 
0
De training wordt in eerste instantie aangeboden als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoeksproject, en is om die reden kosteloos.
De training wordt betaald uit een subsidie van ZonMW.
Hoofdniveau
medische oncologie
Tijd18:00 - 21:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze datum is nog onzeker. Het betreft vooralsnog bijeenkomsten in studieverband, niet open voor deelnemers buiten de studie.

Afdeling Medische Psychologie van het AMC, verzorgt o.a. vaardighedenonderwijs in het Geneeskunde curriculum en nascholing voor zorgverleners

AMC Afdeling Medische Psychologie Meibergdreef 9
1105AZ
Amsterdam
Postbus 22660
1100DD
Amsterdam
0205664661
Selecteer een bestand aub.