Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Van hoofd naar hart (ID nummer: 365442)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd242-11-2019 t/m 31-12-2019

Wanneer een cliënt jouw hulp zoekt gaat dit om méér dan de behandeling van de klacht, ziekte of beperking: ten slotte behandel je de hele mens.

Tijdens deze praktijkgerichte verdiepingstraining ‘Van hoofd naar hart’ leer je hoe je als zorgprofessional op een dieper niveau de verbinding aangaat met de kwetsbare patiënt.

Toepassing en meerwaarde

De relatie tussen cliënt en hulpverlener is een verbinding van mens tot mens. Juist de kwetsbare patiënt heeft behoefte aan persoonlijke aandacht, begrip, bewustwording, zingeving en perspectief. Verbinden vraagt om echt luisteren. Deze kwaliteit van luisteren versterkt de communicatie, ook bij weerstand.

Werkwijze

De inspiratiedagen zijn ervaringsgericht en praktisch van opzet. Het thema kwetsbare communicatie staat centraal. Je neemt je eigen professionele handelen onder de loep door te onderzoeken hoe mensgericht jij als professional communiceert.

Ook leer je hoe aandachtige nabijheid en afstemming op de cliënt kan bijdragen aan de behandeling. We maken hierbij o.a. gebruik van hulpmiddelen zoals zelfreflectie, spiegelen, transparantie en de moed om in je werk als professional zelf kwetsbaar te durven zijn.

PLATO Categorie: uitbreiding op gespreksvaardigheden/reflecteren.

Doel

Deze praktische en interactieve training maakt je bewust van jouw professionele communicatie en de verbinding tussen je hoofd en je hart én geestkracht (spirit).

Je gaat naar huis met hernieuwde energie en praktische gereedschappen om op verschillende niveaus en in verschillende situaties je communicatie af te kunnen stemmen op de kwetsbare cliënt.

Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde met belangstelling voor psychodynamische interventies.

Deze bijscholing is ook uitermate geschikt voor therapeuten die willen bijscholen op het gebied van medische en/of psychosociale basiskennis
12
Ja
Zie bijlage
310
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.