Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Systemische kopjesopstellingen (ID nummer: 365429)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1215-6-2019 t/m 31-12-2019

Een systemische kopjes opstellingen kun je inzetten wanneer er bij de cliënt blokkades zijn waar onvoldoende zicht op te krijgen is. In deze bijscholing maak je zelf kennis met het inzicht gevende effect van een opstelling met kopjes.

Aanvullend oefen je een vaardigheid die helpt de verkregen inzichten te verankeren.

Toepassing en meerwaarde

Een systemische kopjesopstelling maakt het mogelijk een opstelling te doen zonder gebruik te maken van representanten. Het is vooral van toegevoegde waarde wanneer de gebruikelijke interventies niet of onvoldoende resultaat opleveren. Het is mogelijk om op deze manier van verborgen systemische oorzaken zichtbaar te maken en er aan voorbij te komen. Deze werkwijze kan in korte tijd voor een doorbraak zorgen. Voor het volgen van deze training is enige ervaring is met- en kennis van- systemisch werken of familieopstellingen een pré.

Werkwijze

Op deze dag wordt na het theoretische gedeelte vooral veel geoefend met de vragen die je zelf inbrengt en waar je meer inzicht over wenst. Tijdens deze dag maak je daarnaast kennis met een bijzondere vorm van nazorg. Een onderdeel van deze nazorg vormt het gedurende korte tijd aanraken van het hoofd van een mede deelnemer. Deze vorm van nazorg kun je ook bij andere interventies inzetten.

Doel

Deze bijscholing is bedoeld om je onder begeleiding kennis te laten maken met systemische kopjesopstellingen. Aanvullend pas je een vaardigheid toe die bijdraagt aan het verankeren van de inzichten die de cliënt verkreeg door middel van de opstelling.

De training is bedoeld als bij- en nascholing voor psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde.

Voor deelname aan deze training is enige ervaring is met- en kennis van- systemisch werken of familieopstellingen een voorkeur.
6
Ja
Zie bijlage
169
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.