Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Stembevrijding (ID nummer: 365428)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd921-9-2019 t/m 31-12-2019

Als mens willen we expressie geven en erkenning krijgen voor wie we ten diepste zijn. Onze liefde, ons verdriet en vreugde zijn groter dan alleen in woorden te vangen. Wij moeten onze stem gebruiken!

Je stem is net als de ogen, een spiegel van de ziel.
Gedurende ons leven wordt de manier waarop we ons uiten beoordeeld, ingeperkt, goed- of afgekeurd. We gaan ons inhouden en worden onvrij.  Dat roept uiteindelijk, vanuit een intrinsieke frustratie een verlangen op om je van die conditioneringen te bevrijden en ruimte te geven aan je oorspronkelijkheid.  Hier kan stembevrijding een weg toe zijn.

Toepassing en meerwaarde

Werken met je stem is een krachtig middel binnen therapie en coaching. Je stem en je eigen klank zijn altijd in het hier en nu.  Stembevrijding is een speelse en uitdagende ontdekkingsreis naar meer expressie en creativiteit. Je zult ervaren dat werken met de stem een ingang is tot verwerking en bewustwording van  conditioneringen en vrijheid.

Werkwijze

Je gaat deze dag ervaren dat stembevrijding erover gaat dat je meer en meer je eigen lied kunt zingen. Hierbij gaat zingen niet om het leveren van een prestatie, maar om uiting te geven aan dat wat er in jou leeft. Dat is een authentiek en individueel proces, dat voorbij elk oordeel gaat.Stembevrijding is een weg naar buiten én naar binnen; confronterend, transformerend en tenslotte bevrijdend.

Doel

Een dag voor jou om je te laten voeden en te inspireren. Als je meer bewustzijn wilt hebben omtrent de werking van klank en stem en met extra gereedschap naar huis wilt gaan. Zeker als je werkt met mensen die een verlangen hebben naar meer vrijheid, die meer ruimte in willen nemen en hun eigen geluid in de wereld willen zetten.

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.
6
Ja
Zie bijlage
169
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieBeverwijk (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.