Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Stad van Axen, een therapie tool (ID nummer: 365422)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd249-11-2019 t/m 31-12-2019

Op deze professionaliseringsdag starten we met de reis van Ferdinand Cuvelier naar de stad van Axen. Daartoe krijgt iedereen een plattegrond van de stad van Axen. Op onze tocht volgen we Ferdinand Couvelier die beschrijft hoe hij de Axen in de wijken, binnen de ommuurde stad ontdekt met zijn gids. De plattegrond van de stad zal menigeen uitnodigen mee te dwalen door de zes wijken, en daar de zes wijkdelen te bezoeken.

 

Op deze professionaliseringsdag maken we kennis met de therapeutische mogelijkheden van ‘De stad van Axen’. De stad is een metafoor die menselijke interacties inzichtelijk maakt. Vanuit de plattegrond van de stad van Axen onderzoeken we kennis en inzichten van menselijke interacties (Ax) zoals Ferdinand Couvelier die beschrijft. De plattegrond van de stad zal menigeen uitnodigen de stad te verkennen en de therapeutische mogelijkheden van de zes stadswijken te begrijpen. De wijken geven heldere inzichten in interacties en ondersteunen visueel de ontwikkeling van nieuw gedrag. De theorie wordt in een breder kader geplaatst door de vergelijking met de roos van Leary.

Toepassing en meerwaarde

De roos van Leary was de basis voor de ontwikkeling van de stad van Axen. De verschillen en overeenkomsten van beide systemen worden besproken. De verschillende manieren waarop beiden kunnen worden ingezet in de praktijk wordt vanuit persoonlijke voorkeuren van de deelnemers besproken. Door middel van een POP-opdracht wordt ervaren hoe praktisch deze theorie kan zijn voor cliënten en op welke wijze dit in de praktijk kan worden ingezet.

Werkwijze

Op deze dag maken we kennis met de therapeutische mogelijkheden van ‘De stad van Axen’. De stad is een metafoor die menselijke interacties inzichtelijk maakt. Vanuit de plattegrond van de stad van Axen onderzoeken we kennis en inzichten van menselijke interacties (Ax) zoals Ferdinand Couvelier die beschrijft. De plattegrond van de stad zal menigeen uitnodigen de stad te verkennen en de therapeutische mogelijkheden van de zes stadswijken te begrijpen. De wijken geven heldere inzichten in interacties en ondersteunen visueel de ontwikkeling van nieuw gedrag. De theorie wordt in een breder kader geplaatst door de vergelijking met de roos van Leary.

Doel

Leer beter communiceren en begrijpen in je praktijk met deze tools van de Stad van Axen.

Leden van beroepsverenigingen uit de complementaire en reguliere zorgverlening als zijn o.a. psychologen, therapeuten, coaches, counsellors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici.
12
Ja
Zie Bijlage
310
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieBeverwijk (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.