Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Relatietherapie (ID nummer: 365417)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1715-6-2019 t/m 31-12-2019

Niemand kan ons zo’n fijn gevoel geven als onze geliefde en niemand kan ons zo van streek maken als onze geliefde. En als het er echt op aan komt kan onze partner zowel het mooiste als het lelijkste in ons naar boven halen.

Als er een crisis is in onze relatie ervaren we gevoelens van radeloosheid, machteloosheid, paniek, woede, wanhoop, verdriet, cynisme of we voelen juist plotseling helemaal niets. Er treedt een vorm van bewustzijnsvernauwing op waardoor we niet meer in staat zijn naar de ander te luisteren en op een rustige manier te reageren. We schieten in de aanval of de verdediging, of we reageren helemaal niet meer.

Nadat de eerste verliefdheid over is en de eerste conflicten zich aandienen, ontwikkelen de partners onwillekeurig een patroon. Ze vertonen in hun negatieve momenten een herhaling van steeds dezelfde zetten, als een immer repeterende dans waaraan ze niet lijken te kunnen ontsnappen.

Toepassing en meerwaarde

Als relatietherapeut kun je ze helpen de choreografie van die dans te veranderen zodat beide partners vrijer kunnen bewegen en hun passen beter op elkaar kunnen afstemmen. Relatietherapie kan tevens zorgen dat de relatie zich verdiept omdat de partners zich meer openstellen.

Werkwijze

Tijdens deze training krijg je theorie aangereikt en ga je aan het werk met praktijk- en ervaringsgerichte oefeningen.

Doel

In deze training leer je als therapeut te werken met stellen die hun relatie willen verbeteren. Je krijgt inzicht in destructieve patronen, leert hoe je mensen kunt begeleiden naar inzichten in hun eigen patronen en naar het creëren van een gezonder relatie. De training is onder andere gebaseerd op principes uit de EFT-relatietherapie en de lessen van Dr. John Gottman.

Afgestudeerde therapeuten, psychosociaal therapeuten, hypnotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen, artsen en andere paramedici uit de reguliere en complementaire zorgverlening.
12
Ja
Zie bijlage
310
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieZaltbommel (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.