Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Psychose, schizofrenie en persoonlijkheidsstoornissen (ID nummer: 365415)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1120-12-2019 t/m 31-12-2019

Praktijkgerichte professionalisering in Persoonlijkheidsstoornissen, Psychose en Schizofrenie kunnen een waardevolle aanvulling zijn voor iedere behandelaar die met mensen werkt.

Psychose en schizofrenie
Schizofrenie is NIET de zgn. gespleten persoonlijkheid, het hardnekkige misverstand uit de media, films en boeken.
Schizofrenie is wel een vorm van psychotisch gedrag en uit zich door wanen, hallucinaties en een samenhang van symptomen die tezamen de ziekte kenmerken.
De psychose kan ook op zichzelf staan en wordt altijd gezien als zeer ernstig omdat de psyche zijn referentiekader, de realiteit, kwijtraakt. Zolang de psychose aanhoudt is behandeling niet mogelijk anders dan met medicatie en bescherming van de patiënt in een veilige omgeving.

Persoonlijkheidsstoornissen
We staan aan de vooravond van grote veranderingen in de DSM classificatie van de persoonlijkheidsstoornissen. Op dit moment worden de in de DSM-5 genoemde tien nog stoornissen genoemd en in die zin over één kam geschoren, maar in de nabije toekomst wil men naar meer nuance binnen en tussen de stoornissen en meer mogelijkheid tot sterkte/zwakte analyse.
Meer inzicht in het ontstaan en uitdieping van de omvang van deze afwijkende persoonlijkheden is van groot belang. Vooral voor de groep die levenslang gebukt gaat onder zeer belemmerende gedragspatronen.

Doel

Dat je naar huis gaat met een duidelijk beeld van de psychose en hoe je kan voorkomen dat je hier ooit in je praktijk mee wordt geconfronteerd.
Het kunnen herkennen van een ziekte als schizofrenie, het kunnen onderscheiden van wanen en hallucinaties en of behandeling vanuit je praktijk mogelijk is.
De persoonlijkheidsstoornissen komen dermate veel voor dat herkenning niet alleen belangrijk is in de praktijk maar ook in het dagelijks leven.

De cursus is bedoeld als bij- en nascholing voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde. Het gaat om therapeuten en coaches die hun inzicht in de grondslag van psychologische methodieken willen verbreden en verdiepen. Deze bij- en nascholing is geschikt als bijscholing voor de Psychosociale Basiskennis.
6
Ja
Zie bijlage
169
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.