Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Mindfulness (ID nummer: 365404)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd252-11-2019 t/m 31-12-2019

Slapeloze nachten, terugkomende zorgen, onrust en pijnlijke schouders of nek… Voor veel mensen is dit een dagelijks terugkerende last. Hoe zorg je dat je cliënt kan aanvaarden wat zich afspeelt in hun leven? Hoe stimuleer je het proces van zelfherstel? Hoe leer je de cliënt om te leven in het heden en daarin te ontspannen?

Kum Nye Mindfulness beoefenen helpt je om patronen helder te krijgen en hier met milde aandacht bij te blijven. Het zorgt ervoor dat we verkrampingen in gedachten, gedrag en gevoelens kunnen verminderen en daardoor kalmte in ons hoofd en soepelheid in ons lichaam kunnen gaan ervaren. Naarmate we dieper in contact zijn met onszelf, gaan we vanzelf gezondere keuzes maken en meer geluk ervaren.

Jij kunt met Kum Nye Mindfulness jouw innerlijke kracht en vaardigheden als therapeut enorm verdiepen. Jouw cliënt vindt zichzelf terug en zal weer verbinding ervaren. Dit en meer leer je in de training Mindfulness voor Professionals. Wil jij net als zoveel anderen leren hoe Mindfulness het proces van jou en van je cliënt ondersteunt? Schrijf je dan nu in!

Toepassing en meerwaarde

De unieke waarde van Kum Nye is gelegen in het brengen van ontspanning en evenwicht tussen lichaam en geest. Omdat de aanpak zowel vanuit de lichamelijke als de psychologische aanpak bestaat, leidt het tot integratie tussen lichaam en geest bij alles wat we doen. Hierdoor is de werking van deze ontspanning veel sterker dan het gevoel van welbehagen van andere methodes. Als we leren om onze zintuigen te openen en rechtstreeks contact te maken met onze gevoelens, dan worden lichaam en geest volledig met elkaar in contact gebracht en wordt iedere ervaring rijker, gezonder en mooier.

Werkwijze

De oefeningen zijn eenvoudig, maar hebben een diepgaande genezende uitwerking op lichaam en geest. Ze zijn zeer effectief bij het verlichten van spanningen en het opheffen van emotionele en fysieke blokkades. Daardoor kun je opnieuw evenwicht vinden in lichaam en geest.

Doel

In deze training worden oefeningen uit de Kum Nye psychologie toegevoegd met een therapeutisch doel. Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf de effecten ervaren door enige tijd iedere dag te oefenen, zodat ze hun cliënten adequaat kunnen begeleiden in deze diepgaande methode.

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.
18
Ja
Zie bijlage
465
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.