Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Inner Balance Touch (ID nummer: 365372)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd2414-9-2019 t/m 31-12-2019

Een cliënt kan zichzelf en het proces vastzetten door gevoelens en emoties te verdringen, te negeren of te forceren. Vanuit die mentaal gefixeerde gesteldheid daalt een cliënt middels Inner Balance Touch af naar fysieke gevoelslagen.

De techniek en jouw aanwezigheid hierbij ondersteunt, geeft vertrouwen en verbinding die leidt naar ontspanning, verruimd bewustzijn en gronding in de ervaring. Inner Balance Touch kan zowel op een stoel als liggend worden toegepast.

Toepassing en meerwaarde

De cliënt leert door de combinatie van aandachtige aanraking (boven de kleding), specifieke strekkingen, verbale interventies en bewust ademen hoe het lichaam spanning vastzet. Daarnaast leert de cliënt welke emoties daarmee verbonden zijn en hoe spanning verwerkt wordt. Het meditatieve karakter van Inner Balance Touch intensiveert de aanwezigheid bij jezelf, je manier van werken en vergroting van je intuïtieve vermogen. Door de verbinding met jezelf kan een wezenlijke verbinding met de cliënt ontstaan. Deze nascholing voegt een verdiepende dimensie toe in je persoonlijke leven en in de begeleiding van anderen.

Werkwijze

Het digitale leergedeelte, wat je voor de lesdagen ontvangt, omvat theorie en een aantal oefeningen (audiobestanden) ter voorbereiding van de lesdagen. Tijdens de twee lesdagen wordt vooral geoefend met technieken in combinatie met timing, afstemming, verbale interventies, de inbreng van intuïtieve ingevingen en de persoonlijke houding van de begeleider. De gevende deelnemer ontvangt feedback van de ontvanger die tevens specifieke (aangeleverde) vragen stelt. In plenaire deelrondes is voldoende ruimte voor het delen van ervaringen, de feedback die is ontvangen en gegeven en het stellen van vragen. Er wordt van je verwacht dat je tussen de twee lesdagen een aantal huiswerkopdrachten uitvoert.

Doel

Ons gevoel brengt ons dichter bij onszelf en het huidige moment dan onze gedachten, waardoor we effectiever met onze moeilijkheden om kunnen gaan. Inner Balance Touch is hierin een behulpzaam instrument.

Psychologen, therapeuten, coaches, counsellors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.
12
Ja
Zie bijlage
310
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieZaltbommel (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.