Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

HSP en kleur (ID nummer: 365369)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd248-11-2019 t/m 31-12-2019

Weet jij wat hoogsensitiviteit is? Weet jij wat kleur is? Weet jij dat je het prachtige instrument ‘kleur’ heel goed kunt gebruiken voor de benadering/behandeling van (de vervelende kenmerken van) hoogsensitiviteit?

Kleur spreekt mensen over het algemeen erg aan en is in het bijzonder voor hoogsensitieve personen een bruikbare tool om tot inzichten en een groter bewustzijn te komen.

Toepassing en meerwaarde

Het begrip hoogsensitiviteit (of hooggevoeligheid) is niet meer weg te denken uit de complementaire en reguliere zorg. Het is voor de therapeut van nu noodzakelijk om een minimale kennis te bezitten over hoogsensitiviteit. Dit om cliënten goed te kunnen begeleiden waarvan men vermoed dat ze hoogsensitiefzijn.

Werkwijze

Met het model: ‘Op Aarde in 7 kleuren’ heeft de therapeut een praktisch instrument in handen voor de behandeling van hoogsensitieve personen (HSP). Deze bijscholing is praktijkgericht met tal van ervaringsgerichte oefeningen en cases. Hoogsensitiviteit en kleur in een magische samenwerking wordt in een tweedaagse praktijkgerichte training voor professionals aangeboden via het BivT.

Doel

Je te inspireren hoe je kleur kunt gebruiken bij behandeling van (hoog)sensitieve cliënten die last hebben van de vervelende kenmerken van hoogsensitiviteit. Daarbij wordt een bruikbaar en uniek model ‘Op Aarde in 7 kleuren’ aangereikt wat gebruikt kan worden als behandelplan naar de cliënt toe. Met dit alles wordt een minimale standaard gegeven over wat hoogsensitiviteit is en wat men er op dit moment over weet.

De cursusdagen zijn bedoeld als bij- en nascholing voor psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en voor hen die in opleiding zijn.
12
Ja
Zie bijlage
310
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
Locatie''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.