Opleidingen details Medilex BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zorg en ouders (ID nummer: 365340)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3517-9-2019 t/m 16-9-2020

In de hulpverlening aan kinderen kan het soms lastig zijn om de ouders van deze kinderen er op een positieve waardevolle te betrekken bij de zorg. Samenwerken met ouders kan complex zijn vanwege oplopende emoties, onbegrip of wanneer simpelweg elkaars taal niet gesproken wordt.

U leert tijdens dit congres op een waardevolle manier samenwerken met ouders van kinderen die bij u in zorg zijn. U krijgt inzicht in technieken om ouders in hun kracht te zetten en het ouderwelzijn te bevorderen. We laten u zien waar problematisch en onbegrepen gedrag vandaan komt en hoe u alle neuzen dezelfde kant op krijgt. Een harmonieuze samenwerking tussen hulpverlener en ouders is vanzelfsprekend positief, maar vooral voor een kind dat zorg nodig heeft.Na afloop van het congres weten de deelnemers: hoe ze ouders moeten begeleiden in een lastige periode, welke technieken het beste gebruikt kunnen worden om ouders in hun kracht te zetten en weten ze de juridische kaders omtrent ouderschap.

In de middag kunnen de deelnemers kiezen voor verschillende verdiepingssessies.

In verdiepingssessie A: leren deelnemers over de complexiteit van ouders in vechtscheiding en hoe ouders begeleid kunnen worden om hun kind weer op de eerste plaats te zetten.

In verdiepingssessie B: leren deelnemers over communicatievalkuilen en cultuurverschillen. Ze worden bewuster van hun eigen referentiekader en krijgen tips om aan te sluiten bij ouders die een andere cultuur hebben.

In verdiepingssessie C: leren deelnemers om vanuit verschillende systeemmodellen te reflecteren op hun eigen werkzaamheden om zo verbonden samen te werken met gezinnen.

(Meerdaags) Congres
395
Het inschrijfgeld is inclusief digitaal naslagwerk, lunch, hand-outs, koffie/thee en exclusief btw en eventuele kortingen
Tijd9:45 - 16:15
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Medilex heeft meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van studiedagen, congressen en cursussen op het gebied van zorg, onderwijs en welzijn. Door de onafhankelijke werkwijze van Medilex varieert het aanbod studiedagen van complexe beleidsmatige vraagstukken tot oplossingen voor de werkvloer.

Missie:
Medilex organiseert kennis om professionals beter hun dagelijkse werk te laten doen.

Visie:
Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers onze programma’s ervaren als direct toepasbaar, interactief en actueel. Medilex organiseert kennis – onafhankelijk, deskundig en met oprechte aandacht:

  • Onafhankelijk – onze programma’s worden onafhankelijk, in eigen beheer, samengesteld zonder sponsoring of in opdracht van derden. Thema’s worden van meerdere kanten belicht waardoor de deelnemer zich een objectief beeld kan vormen.

  • Deskundig – dankzij onze organisatorische én inhoudelijke deskundigheid ontwikkelen wij kwalitatief hoogwaardige programma's.

  • Oprechte aandacht – wij zijn betrokken en benaderen met oprechte aandacht deelnemers, sprekers en elkaar. 

Wij streven ernaar met behulp van de input van sprekers en deelnemers onze programma's voortdurend te verbeteren. 

 

De Dreef 2
3706 BR
Zeist
Postbus 289
3700 AG
Zeist
(030) 69 33 88 7
Selecteer een bestand aub.