Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gelaatkunde module A (ID nummer: 365335)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd3616-11-2019 t/m 31-12-2019

Wat is boeiender dan het gezicht van een persoon? Kunnen we inderdaad zoveel zien aan het gezicht? en wat zien we dan aan het gezicht van een ander? Als je weet hoe je moet kijken dan is het gezicht een open boek! Je kunt met Gelaatkunde zien hoe de invloeden van het leven de persoon gevormd heeft en welke sporen ze achtergelaten hebben.

Gelaatkunde is een veelomvattend systeem, om dat wat we weten bewust te maken. De veelzijdigheid en de toepasbaarheid van Gelaatkunde zijn groot als die op een juiste manier worden ingezet.

Toepassing en meerwaarde

Kijken naar de buitenkant van lichaam en gezicht om iets over de binnenkant van de persoonlijkheid, talenten, sterktes en zwaktes te weten te komen. Het is een boeiende, praktische doeltreffende leer om jezelf en een ander beter te begrijpen. Bovendien bouw je met de leer van de gelaatkunde een onbetaalbare schat aan mensenkennis op.

Het mooie van Gelaatkunde is dat iedereen dit kan leren en het toepasbaar is in elke denkbare situatie. Gelaatkunde helpt in het verkrijgen van inzichten en kan helpen bij het maken van keuzes. Door deze leer herken je je eigen streven je eigen krachten die je aanzetten om je idealen na te volgen. Je herkent ook je eigen valkuilen je minder sterke eigenschappen.
Gelaatkunde is een wetenschap die helpt om als ouder, pedagoog, coach, trainer therapeut, arts degenen te begrijpen die men op moet voeden, begeleiden, coachen of als patiënt moet kan helpen.

Werkwijze

Module A is de eerste stap in het leren van gelaatkunde. In drie dagen wordt er gekeken naar het gezicht, de mond en de neus. Je zet de eerste stappen in het leren zien en interpreteren van de verschillende kenmerken en wordt zo bekent met de techniek van de leer gelaatkunde.

Na module A is het mogelijk om module B en C te volgen. Deze zorgen ervoor dat je meer bekwaam wordt en naar nog meer details in het gezicht kunt interpreteren. Tijdens de praktijkgerichte professionaliseringsdagen wordt casuïstiek met een meegebrachte gast, op basis van de geleerde technieken, geanalyseerd en hoe te behandelen.

Voor meer informatie kijk bij: Module B, of Module C.

BivT faciliteert deze modules in samenwerking met Instituut Gelaatkunde  

Doel

We gaan werken met de belangrijke theoretische pijlers van ‘Gelaatkunde’ en de specifieke interventies waarmee de sterke en goede eigenschappen van jouw cliënten bekrachtigd kunnen worden.

Gelaatkunde is een vakgerichte bijscholing die erop gericht is de ‘toolbox’ van de therapeut te vergroten. De training is geschikt zowel voor therapeuten en coaches die kennis willen maken met ACT als voor hen die hun kennis en vaardigheden willen opfrissen

Psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.
24
Ja
Zie bijlage
465
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieZaltbommel (NL) (Toon kaart)

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.