Opleidingen details Arq Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Traumatische rouw (ID nummer: 365266)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten1111-10-2019 t/m 10-10-2020

Beknopte Eclectische Psychotherapie voor Traumatische Rouw, of Brief Eclectic Psychotherapy for Traumatic Grief (BEP-TG) is ontwikkeld voor de behandeling van patiënten met traumatische rouw. Dit protocol is gebaseerd op een behandelprotocol voor gecompliceerde rouw (Boelen & van den Bout, 2011) en een evidence based behandelvorm voor de behandeling van posttraumatische stress stoornis, Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP) (Gersons & Olff, 2005). Exposure is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

De opleiding richt zich op diagnostiek van traumatische rouw en een kennismaking met de behandeling van traumatische rouw. De opleiding bestaat uit een theoretische inleiding ten aanzien van de diagnostiek rondom traumatische rouw, ondersteund door casuïstiek en videomateriaal. Vervolgens zal uitgebreid worden kennisgemaakt met BEP-TG als behandelmethode, door middel van het gezamenlijk doorlopen van het protocol, het bekijken van videomateriaal en het oefenen in de vorm van rollenspellen.

Na de opleiding kunnen de deelnemers traumatische rouw diagnosticeren en onderscheiden van ‘normale’ rouw en hebben zij kennis gemaakt met hoe traumatische rouw behandeld kan worden.

De leerdoelen zijn:

  • Verlies en rouw; uitingen van rouw in verschillende culturen leren kennen
  • Herkennen van en onderscheid maken tussen ‘normale’ en gecompliceerde cq. traumatische rouw
  • Diagnostiek van traumatische rouw, gebruik van de Traumatic Grief Inventory – Self Report (TGI-SR)
  • Beheersing van het behandelprotocol traumatische rouw (psycho-educatie, exposure, betekenisgeving)
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Opleiding
545
Tijd09:30 - 16:30
LocatieDiemen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenArq Academy open inschrijving

Tijd09:30 - 16:30
LocatieDiemen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenArq Academy open inschrijving

Arq Academy verzorgt de opleiding tot psychotraumatherapeut voor BIG geregistreerde zorgprofessionals; trainingen voor professionals die in hun werk met mensen in contact komen die PTSS hebben of psychotrauma; workshops en lezingen voor geïnteresseerden in PTSS en psychotrauma in ruime zin. De kennis komt voort uit wetenschappelijk onderzoek (onder meer de ontwikkellijnen van Arq Psychotrauma Expert Groep) en de ervaringen en deskundigheid uit de Zorggroep (centrum 45, Equator en PDC). Naast een hoge kwaliteit op inhoud, zorgt Arq Academy voor een goede uitvoering door getrainde docenten en trainers.

Nienoord 13
1112 XE
Diemen
Instituut voor Psychotrauma/IVP T.a.v. Arq Academy Nienoord 13 1112 XE Diemen
1110 AE
diemen
020-6601970
Selecteer een bestand aub.