Opleidingen details Prelum Uitgevers

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Psyfar Themadag Kind & Jeugd (ID nummer: 365051)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten626-11-2019 t/m 25-11-2020

In de behandeling van psychiatrische problemen bij kinderen en jongeren neemt medicatie een minder prominente plaats in dan bij volwassenen. Dat neemt niet weg dat er wel degelijk psychofarmaca wordt voorgeschreven aan deze doelgroep, maar onderzoek naar deze geneesmiddelen en de effecten op jeugdigen is schaars. In veel gevallen zijn middelen daarnaast niet officieel geregistreerd voor toepassing bij kinderen. Een zorgvuldige afweging van voor- en nadelen van medicatie is belangrijk. Daarom organiseert Psyfar op dinsdag 26 november 2019 de Psyfar Themadag Kind & Jeugd.

Tijdens dit congres bespreken we de meest actuele wetenschappelijke ontwikkelingen en krijgt u handvatten om die inzichten te vertalen naar de praktijk. Zodat u kinderen en adolescenten beter en sneller kunt behandelen.

De themadag Kind & Jeugd is volledig onafhankelijk en ongesponsord.

https://www.psyfar.nl/bijeenkomsten/bijeenkomst/t/themadag-kind-en-jeugd-2019

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
Verpleegkundig specialist acute zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorgVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Verpleegkundig specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
Verpleegkundig specialisten die abonnee zijn van Psyfar of Psyfar vs betalen een gereduceerd tarief van € 299,-. Verpleegkundig specialisten die geen abonnee zijn van Psyfar (vs) betalen € 349,-. (normaal tarief: € 495,- / abonnees van Psyfar: € 399,-)
Tijd09:30 - 17:15
LocatieZeist (NL) (Toon kaart)

Prelum Uitgevers is een multimediale, wetenschappelijke uitgeverij die zich met zijn uitgaven richt op beroepsbeoefenaren en studenten in de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met onder andere huisartsen, tandartsen en medisch specialisten bedenken, vervaardigen en verkopen wij diverse informatieproducten, variërend van boeken en tijdschriften tot websites en pda-applicaties.

Prelum Uitgevers maakt een bewuste keuze voor toegankelijke, praktische informatie voor professionals in de gezondheidszorg. Artsen, paramedici en verpleegkundigen die vanuit de liefde voor het vak kiezen voor het regelmatig actualiseren van hun kennis en kunde. Vakspecialisten die ondanks hun drukke bestaan geloven in de kracht van de 'éducation permanente'.

Prelum Uitgevers ontwikkelt uitsluitend vanuit een onafhankelijk, wetenschappelijk perspectief. Dit betekent dat de inhoud van de producten in eerste instantie wordt bepaald en bewaakt door wetenschappers en artsen. Hierbij geldt als uitgangspunt dat alle informatie ondubbelzinnig te herleiden moet zijn tot de bron.
 

De Molen 37
3994 DA
Houten
Postbus 545
3990 GH
Houten
0306355060
Selecteer een bestand aub.