Opleidingen details Bijscholing instituut voor Therapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De kunst van het vragen stellen (ID nummer: 364708)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd99-11-2019 t/m 31-12-2019

Hoe je als hulpverlener sneller tot de kern komt is het doel van deze dag training: De kunst van het vragen stellen.

Wij mensen verpakken altijd onbewust informatie in de woorden die we gebruiken. Deze verborgen informatie, vaak in de vorm van beeld-taal, (bijvoorbeeld: ik zie het niet zitten, het voelt als een last op mijn schouders) leren herkennen en er systematisch op doorvragen leid je snel tot de kern van de hulpvraag en de oplossing.

Toepassing en meerwaarde

Omdat je beter wordt in het identificeren en naar boven halen van de oorzaken van de hulpvragen van je cliënten, heb je meer tijd over voor de behandeling en werk je efficiënter en doelgerichter.

Werkwijze

Na de behandeling van de theorie ga je in de training samen met anderen aan de slag met oefeningen om je de methode zo snel mogelijk eigen te maken. In het kader van deze training wordt er met elkaar geoefend in het gericht stellen van vragen. Een onderdeel van deze oefening is het gedurende korte tijd aanraken van het hoofd van een mede deelnemer.

Doel

Met deze methode toegevoegd aan je “toolbox” kun je veel efficiënter werken

Plato Categorie:
MBK: Gespreksvaardigheden
PsBK: Gespreksvaardigheden | concretiseren

Review:
Een bevlogen collega die veel waardevolle voorbeelden en oefeningen geeft.  Veel praktijkgerichte oefeningen die het tot een kleurrijke dag maken.

Deze praktijkgerichte bijscholing is voor iedereen die zich de kunst van het vragen stellen wil professionaliseren. Voor Psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening en in opleiding zijnde. De scholing is geschikt als een bij/nascholing voor de Medische en/of Psychosociale basiskennis.
6
Ja
zie bijlage
169
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieVelp (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenMeerdere malen per jaar op verschillende locaties in Nederland

Tijd10:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenMeerdere malen per jaar op verschillende locaties in Nederland

BivT wil de kwaliteit van zorgverleners professionaliseren in praktijkgerichte bijscholingen. BivT faciliteert op het gebied van de integratieve therapeutische-, psychologische- en coaching gerichte praktijk professionaliseringsdagen voor zowel de alternatieve-, complementaire- en reguliere gezondheidszorg.

De praktijkgerichte professionaliseringsbijscholingen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, methodieke ontwikkelingen en de daarbij noodzakelijke theoretische kennis op HBO/WO niveau. Accreditaties die het BivT verkrijgt geeft eveneens de erkenning aan over de interne en externe kwaliteit.

Koningstraat 75a
1941 BB
Beverwijk
0251222210
Selecteer een bestand aub.