Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag (ID nummer: 364494)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten2519-9-2019 t/m 18-9-2020

Het concept ‘emotionele ontwikkeling’ is in de Nederlandse gehandicaptenzorg ingeburgerd. Het gedachtegoed van zowel Heijkoop als Došen is zeer bekend. Het concept is een ‘vaste waarde’ geworden als het gaat om het begrijpen van ernstig probleemgedrag. 
Deelnemers maken kennis met verschillende invalshoeken van emotionele ontwikkeling. We gaan op een interactieve manier de dialoog hierover voeren. Het vormen van een eigen mening over het concept emotionele ontwikkeling staat centraal. De docenten beschikken over zowel theoretische als praktijkgerichte expertise. Deze cursus gaat uit van de visie van het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) op probleemgedrag. Deze cursus is mede gebaseerd op de uitgebreide kennis en ervaring die het CCE heeft opgedaan tijdens haar consultaties aan professionals die dagelijks te maken hebben met cliënten met ernstig en aanhoudend probleemgedrag.

Wat leer je?

Je krijgt kennis en handvatten aangereikt over nieuwe ontwikkelingen en verschillende concepten rondom emotionele ontwikkeling en invalshoeken in relatie tot probleemgedrag, van de kritiek daarop en van het geboden alternatief. Je bent in staat kritisch te kijken naar dit concept. Tevens kun je beargumenteerd overwegen hoe en wanneer dit concept het beste aansluit bij je eigen werkpraktijk.

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
1135
Tijd9:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDag 4 tot 13.00 uur

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
Opmerkingendag 4 is van 9.00-13.00 uur

Tijd9:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDag 4 van 9.00 tot 13.00 uur

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.