Opleidingen details LOI
Evidencebased praktijkintegratieopdracht Anamnese en verpleegplan (ID nummer: 364467)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen131-6-2019 t/m 30-11-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De zorgvraag wordt steeds complexer door onder andere multimorbiditeit, multifarmacologie en kortere ligduur waardoor de complexiteit in de zorg toeneemt. Het handelen van verpleegkundigen op basis van wetenschappelijke literatuur en bewezen interventies is een manier om die steeds meer complexe vraag het hoofd te kunnen bieden en om efficiënte en effectieve zorg te kunnen leveren binnen de financiële en kwaliteits- en veiligheidskaders van de zorg.

Leeruitkomsten + indicatoren

  1. De professional ontwerpt een persoonlijk verpleegplan (inclusief rapportage en overdracht) door het analyseren, klasseren en verifiëren van verzamelde informatie uit diverse bronnen (zorgvrager, arts, verwijsbrief/overdracht, mantelzorg), het stellen van verpleegkundige diagnosen, het bepalen van beoogde zorgresultaten en interventies met behulp van gestandaardiseerde taal in samenspraak met de zorgvrager en diens naasten waarbij zelfmanagement en autonomie in acht worden genomen.
    1. Verzamelt en rubriceert informatie over de gezondheid en de situatie van de zorgvrager binnen de gezondheidspatronen van Gordon, de levensdomeinen, volgens de SAMPC-methode, OMAHA System, RAI of in het ICF-model.
    2. Analyseert de informatie over de gezondheid en de situatie van de zorgvrager, brengt dit met elkaar in verband en formuleert mogelijke verpleegkundige diagnosen in de PES-structuur (probleem/label, etiologie of beïnvloedende of risicofactoren, signs/symptoms (signalen en symptomen)) en maakt daarbij gebruik van een systeem van eenheid van taal (classificatie: NANDA, ICF, OMAHA, RAI).
    3. Beschrijft mogelijke (veiligheids)risico’s (pijn, decubitus, delier, functionele achteruitgang, urineweginfectie) en neemt hierop gepaste preventieve maatregelen.
    4. Verifieert, ordent en prioriteert in samenspraak met de zorgvrager de mogelijke verpleegkundige diagnosen.
    5. Kiest en legt op basis van de in samenspraak met de zorgvrager vastgestelde verpleegkundige diagnosen zorgresultaten en bijbehorende verpleegkundige interventies vast in een verpleegplan en maakt daarbij gebruik van een systeem van eenheid van taal (classificatie: NIC/NOC, OMAHA, RAI).
    6. Voert de zorg uit zoals vastgelegd in het verpleegplan en rapporteert doelgericht over de voortgang.
    7. Past het verpleegplan aan wanneer nodig op basis van actuele gegevens over de gezondheid en situatie van de zorgvrager en in samenspraak met de zorgvrager.
    8. Evalueert de zorg aan het eind van het zorgverleningsproces in samenspraak met de zorgvrager
    9. Onderbouwt welke classificaties, richtlijnen, standaarden en protocollen van verpleegkundige kennis toegepast zijn.
    10. Motiveert hoe bij het vaststellen van de verpleegkundige diagnosen, zorgresultaten en interventies rekening wordt gehouden met de wensen, krachten en mogelijkheden van de zorgvrager (en eventueel diens netwerk).
    11. Past principes en verschillende fasen in het versterken van zelfmanagement en zelfredzaamheid toe.
    12. Beschrijft de gemaakte keuzes in het zorgverleningsproces, de gezamenlijke besluitvorming met de zorgvrager en de behaalde zorgresultaten.
Locatie

Met een LOI-opleiding kies je voor kwaliteit en meer dan 90 jaar ervaring. De LOI biedt opleidingen op alle niveaus in elke denkbare richting. Je studeert naar keuze thuis of klassikaal en altijd met persoonlijke begeleiding van topdocenten. Zo is de opleiding prima te combineren met een baan of gezin en behaal je snel een erkend diploma.

Leidsedreef 2
2352BA
Leiderdorp
Postbus 4200
2350CA
Leiderdorp
071-5451234